ВЕЛИКИ ХУМАНИСТА: Бил Гејтс дао 35 милијарди долара у добротворне сврхе

Танјуг

петак, 20. 09. 2019. у 22:41

ВЕЛИКИ ХУМАНИСТА: Бил Гејтс дао 35 милијарди долара у добротворне сврхе

Бил Гејтс, AP Photo

Иако је ове године донирао преко 35 милијарди долара у хуманитарне сврхе, Бил Гејтс је од почетка 2019. зарадио 16 милијарди и тако постао “тежак” 106 милијарди долара
Иако је ове године донирао преко 35 милијарди долара у хуманитарне сврхе, Бил Гејтс је од почетка 2019. зарадио 16 милијарди и тако постао “тежак” 106 милијарди долара.

"Реч је о једноставној стратегији улагања - преко 60 посто богатства држим у деоницама", рекао је оснивач Мајкрософта у интервјуу за агенцију "Блумберг".

Око 60 милијарди долара Гејтсовог богатства налази се од овог понедељак управо у акцијама које поседује и захваљујући томе, како објашњава Мајкл Ларсон, инвестициони саветник тог милијардера, Гејтс је успео да изград највећи светски приватну фондацију без смањења свог богатства.

Ипак, како преноси портал "Novac.hr", то би могло да се промени ако се у САД-у уведу већи порези, као што последњих дана најављују светски штампани медији на насловним странама.

Прочитајте још - БИЛ ГЕЈТС ОТКРИО: Мој највећи страх је да мозак престане да ми ради


"Сумњам да ће порез на богате проћи, али ја не бих био против њега. Најближе томе јесте порез на некретнине за који се снажно залажем да се врати на 55 посто, односно на проценат на ком је био пре неколико деценија", рекао је Гејтс.

Иако је други најбогатији човјек на свету (иза власника Амазона Џефа Безоса), Гејтс је познат као заговорник већих пореза на доходак најбогатијих у Америци и веће транспарентности.

"Не свиђа ми се што постоји толико фондација за које нико не зна ко су њихови власници. Финансијска транспарентност је веома битна", констатовао је он и додао да сумња да ће и у будућности моћи да се похвали једнаким финансијским успесима као до сада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)