Врач хтео да уклони Путина (ВИДЕО)

Б.ВЛАХОВИЋ

19. 09. 2019. у 15:50

Врач хтео да уклони Путина (ВИДЕО)

Владимир Путин / Александар Габишев

Шаман из Јакутије, Александар Габишев, желео да „очисти Кремљ“ и уклони председника Русије. Габишева су полицајци зауставили на 202 километру аутопута М-53 Бајкал одакле су га пребацили у Јакутск на информативни разговор

Од сталног дописника МОСКВА

ВРАЧ Александар Габишев који је кренуо из Јакутије пешице ка Москви са намером да уклони Путина из Кремља у четвртак је задржала полиција у Бурјатиији и одвезла га на информативни разговор. Последњих дана разни листови широм Русије су објавили причу о "шаману" (врачу) Александру Габишеву који је тврдио да ће "очистити Кремљ и уклонити лошег председника Владимира Путина".

Изјаве тог 61-годишњег становника Јакутије увесељавале су не само новинаре "жуте штампе" већ су о његовим намерама саопштавале руске дражавне агенције. Посебно су били занимљиви коментари грађана који су га питали како то мисли да уклони Путина кад не може да прође ни обичне полицијске контроле на путу.

Александра Габишева су полицајци зауставили на 202 километру аутопута М-53 Бајкал одакле су га пребацили у Јакутск на информативни разговор. Он се иначе налазио на потерници у Јакутији због кривичних дела.

Интересантно је да су о шаману (врачу) Александру Габишеву новинари питали Путиновог портпарола Дмитрија Пескова који је казао да не зна ништа о томе да је неки врач задржан у Бурјатији.

- Ми у Кремљу не можемо да будемо информисани о свим криминалним делима у Русији, Кремљ се тиме не бави - објаснио је Песков.
Један од пратилаца врача Александра Габишева испричао је локалним новинарима да су дошла два аутобуса полицајаца, оборила "шамана" на земљу а затим одвезли ка Улан Удеу. Заједно са Габишевом полиција је ухапсила и двојицу његових присталица.

Активисти у Бурјатији су тражили од полиције да ослободи врача и његове истомишљенике сматрајући да нису направили никакво кривично дело.ПОКУШАЈИ

ЛОКАЛНИ шамани (врачеви) из Јакутије и Бурјатије су Габишева на његовом путу ка Москви покушали више пута да зауставе, али нису успели.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Profesor

19.09.2019. 16:51

Врач na ruskom jeziku znači doktor a ovaj ne da nije doktor nego je neki guru , šaman , ezoteričar ili što bi rusi na kraju rekli СУМАСШЕДШИЙ

Neko

19.09.2019. 17:15

@Profesor - Profesore prva rec prve recenice je SAMAN iz jakutije... Ne pokusavajte da se pravite pametni

Zoran

19.09.2019. 17:31

@Profesor - Malo si pobrkao stvari. Nigde nije receno na srpskom da je on doktor, jer nigde nije receno na ruskom da je vrac. A vrac na srpskom nije isto sto i vrac na ruskom.