Афера Ибица мало утицала на бираче

Танјуг

понедељак, 16. 09. 2019. у 23:07

Афера Ибица мало утицала на бираче

Хајнц Кристијан Штрахе Фото Тањуг-АП

Чак 63 одсто бирача, у истраживању за телезивију АТВ, тврди да видео снимци немају никакав утицај на њихово гласање
Афера "Ибица", која је довела до политичког пада доскорашњег шефа Слободарске партије Аустрије и вицеканцелара (ФПО) Хајнц Кристијана Штрахеа очигледно не утиче на велику већину бирача приликом доношења одлуке коме ће 29. септембра, на превременим парламентарним изборима дати свој глас.

Прочитајте још: Српска мафија у афери "Ибица"?

Чак 63 одсто бирача, у истраживању за телезивију АТВ, тврди да видео снимци, на којима се види како некадашњи шеф ФПО нуди једној наводној нећаки руског милијардера државне послове за финансијску помоћ његовој партији уз заобилажење контролних инстанци, немају никакав утицај на њихово гласање.

С друге стране 18 одсто је казало да ће сада, посебно, бирати исту партију којој су 2017. дали глас на прошлим редовним изборима, а 11 одсто испитаника је навело да ће неком другом исказати поверење, док је један одсто одлучан да не изађе на гласање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dor

17.09.2019. 00:32

Otvoreno je klađenje pod naslovom: "Kladim se da će Štrahe biti kancelar!" Crveni i svi lijevi su se razletjeli, ali kako izgledaju ulice u Austriji malo da će imati uspjeha. Mogu imati uspjeh među strancima koji imaju državljanstvo, oni glasaju za ekstremnu ljevicu. Turci su osnovali svoju partiju i biraju tu. Većina stranaca hrišćana ne glasa za ljevicu nego za plave tj. bivšeg kancelara Kurc (prevod kratki).

BRATEE

17.09.2019. 08:42

Her Straheee ...povlacenje priznavanja lazne drzave Kosovo...pa su glasači opet tvoji...bices na vrhu..kratko i jasno !!!