Москва не гаји илузије да ће се односи са Вашингтоном побољшати након што је отпуштен саветник за националну безбедност америчког председника Доналда Трампа, Џон Болтон, изјавио је у среду заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

Рјабков је за ТАСС указао да су многе позиције на различитим нивоима у извршној власти САД и даље упражњене, али да се Русија на то навикла.

"Није питање шта ко ради у Вашингтону, већ какав ефекат би то може да има са тачке гледишта изгледа за нормализацију односа и њихово побољшање. Сада, нажалост, видимо да услед сталне промене особља нема стабилизације. Тако да немамо никаквих илузија нити икакве наде у вези са тим догађајима", рекао је Рбјаков.

Прочитајте још - ХАОС У БЕЛОЈ КУЋИ: Трамп отпустио Џона Болтона

Рбјаков је рекао да ће Русија доносити процене о томе шта би могло да се промени у спољној политици САД, нарочито по питању Русије, само на основу конкретних корака, а не одлука о особљу и изјавама којих је, како је нагласио, Москва много чула о побољшању односа.

Он је додао да, упркос свим напорима, које је Русија уложила за нормализацију односа са САД, нису потигнути резултати, али је поручио да Москва не одустаје.

Рбјаков је позвао САД да слушају препоруке Москве и коначно почну да побољшавају билатералне односе две земље.