Напади на странке и хакерски упади током предизборне кампање

Танјуг

09. 09. 2019. у 09:18

Напади на странке и хакерски упади током предизборне кампање

Ilustracija / Free image Pixabay

Аустријске обавештајне службе данас ће размотрити последице хакерског напада и мере будуће заштите
Предизборна кампања пред превремене парламентарне изборе, који су заказани за 29. септембра, у Аустрији је у пуном јеку, и све су чешће вести о нападима на странке.

Тако је Народна партија Аустрије (ОВП) Себастијана Курца била мета хакерског напада, а Слободарска странка (ФПО) суочена је са нападима на своје просторије.

По други пут у протекле четири недеље нападнута је једна канцеларија ФПО.

Двe непознатe особе покушале су да запале врата општинске канцеларије ФПО у јужнојштајерском градићу Фелдбах.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Нетањаху: У Лондону сам се састао са Борисом Јељцином!

Бацили су Молотовљев коктел на врата канцеларије странке, а уз то украли су и таблу, те запалили плакате испред седишта партије.

Поред тога у градићу је уништено више плаката ФПО.

Пре четири недеље је у Санкт Пелтену бачен Молотовљен коктел на покрајинску централу ФПО у Санкт Пелтену.

Шефови обавештајних служби Аустрије састаће се данас у Бечу како би разматрали недавни хакерски напад на централну Народне партије Аустрије (ОВП) бившег канцелара Себастијана Курца.

Највиши представници Службе за заштиту уставности и борбу против тероризма (БВТ), Војне обавештајне службе (ХНА), као и Контраобавештајне службе, те и шеф Савезне криминалистичке службе, представници кабинета канцелара и Министарства спољних послова размотриће последице хакерског напада и мере будуће заштите.

Током хакерског напада, који је трајао пет недеља, према информацијама из ОВП, “украдено” је 1,3 терабита података са сервера странке.

Такође су манипулисани и подаци Себастијана Курца.

Радна група за "хибридну претњу" размотриће мере за одбрану и спречавање хакерских напада, као и ширењу лажних вести у циљу манипулације изборних резултата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације