Индија лоцирала изгубљен модул током спуштања на Месец (ФОТО)

Бета

недеља, 08. 09. 2019. у 17:28

Индија лоцирала изгубљен модул током спуштања на Месец (ФОТО)

Фото ИСРО

Агенција Press Trust of India изјаву из свемирске агенције да су камере са “Чандрајана 2”, орбитера ове Месечеве мисије, лоцирале модул на површини Месеца, али нема званичне потврде ове информације
Председник Индијске свемирске агенције К. Сиван данас је изјавио да је модул који се спустио на Месец са којим је комуникација изгубљена током атерирања лоциран на тлу овог небеског тела као и да се настављају покушаји да се са њим успостави комуникација.

Прочитајте још: Сателит нестао над месецом

Агенција Press Trust of India цитира Сиванову изјаву да су камере са “Чандрајана 2”, орбитера ове Месечеве мисије, лоцирале модул на површини Месеца, али нема званичне потврде ове информације од агенције.

Иначе, Индијска свемирска агенција је саопштила раније да је изгубила контакт са лунарним модулом Викрам у суботу када се он приближавао Месечевом јужном полу да би спустио возило које је требало да трага за траговима воде. Ово је друга индијска мисија на Месец, прва је била 2008. године с летелицом Чандрајан 1 чији је циљ био потрага за водом на површини Месеца уз коришћење радара.

AP photo
AP photo
AP photo

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације