Кина оптужила „Федекс“ за нелегално слање оружја у Хонгконг

NovostiOnline

четвртак, 05. 09. 2019. у 01:59

Кина оптужила „Федекс“ за нелегално слање оружја у Хонгконг

AP Photo

Власти Кине осумњичиле су америчку компанију , која пружа поштанске услуге широм света, за покушај нелегалног слања хладног оружја у Хонгконг
Власти Кине осумњичиле су америчку компанију , која пружа поштанске услуге широм света, за покушај нелегалног слања хладног оружја у Хонгконг, у коме се одржавају масовни протести, саопштио је лист „Саут Чајна морнинг пост“.

Како се наводи — у једној од филијала „Федекса“ у континенталној Кини регистрована је пошиљка са сетом нестандардних ножева, која је била намењена за слање у Хонгконг.

Према писању кинеског листа — продаја, производња и куповина таквих ножева у Кини захтева посебно одобрење, јер спадају у категорију „опасно оружје“. Пошиљка је заплењена, а истрага случаја је у току.

У међувремену су из компаније „Федекс“ изјавили да је пошиљка била обрађена у складу са стандардним безбедносним процедурама. Компанија тврди да је пошиљку послао редован клијент и да нису прекршена никаква правила.

На крају пошиљка није стигла до примаоца, чији се идентитет не наводи. Није откривено ни о ком броју ножева је реч, нити које су њихове карактеристике.

Подсетимо — крајем маја ове године власти Кине оптужиле су „Федекс“ за неосновано преусмеравање за САД две пошиљке намењене за кинеску компанију „Хуавеј“, којој су САД увеле санкције. Средином августа, полиција града Фуџоу покренула је истрагу о пошиљци у којој се налазило ватрено оружје, а коју је доставио „Федекс“ из САД.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)