Баварска жели да продужи граничне контроле ка Аустрији

Танјуг

26. 08. 2019. у 22:41

Баварска жели да продужи граничне контроле ка Аустрији

Министар унутрашњих послова немачке покрајине Баварске Јоахим Херман Фото ЕПА

Министар унутрашњих послова немачке покрајине Баварске Јоахим Херман залаже се да се због миграната и након новембра продуже граничне контроле ка Аустрији

Министар унутрашњих послова немачке покрајине Баварске Јоахим Херман залаже се да се због миграната и након новембра продуже граничне контроле ка Аустрији.

„Моја је процена да, нажалост, нисмо довољно напредовали са заштитом спољне границе ЕУ да смо у могућности да се одрекнемо ових контрола ка Аустрији“, објаснио је Херман агенцији АПА.

Рекао је да су баварске власти радиле на фелксибилнијом контролама, како би се смањиле гужве и додао је да су колоне код Салцбурга и Куфтштајна далеко мање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Немачка: И баварска полиција патролираће на граници

Херман истиче да је присталица Шенгенског система, али да је могуће вратити се њему када буде успосатвљена уредна контрола на спољним границама ЕУ.

Циљ мора бити да се тема комплетног система азила, Даблинских правила изнова анализира, додајући да ће то засигурно бити тема којом ће се моратити бавити нова Европска комисија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

SENGEN JE MRTAV

27.08.2019. 09:42

GRANICNE KONTROLE OSTAJU ZA UVEK, eksperiment otvorenih granica je propao. Nemacka treba da se zahvali Bavarskoj, koja je u poslednjem casu videla kud vodi politika Angele Merkel, koju joj je nametnulo Sorosovo otvoreno drustvo.