САД забринуте због ширења малих богиња од туриста

Танјуг

субота, 24. 08. 2019. у 23:07

САД забринуте због ширења малих богиња од туриста

Илустрација / Depositphotos

У америчким здравственим службама кажу да очекују још више случајева малих богиња код путника из иностранства који посећују Калифорнију због пораста броја случајева у другима земљама

Тинејџерка са Новог Зеланда која је овог месеца посетила велике туриистичке дестинација Дизниленд, Студио Универзал и Холивуд, као и калифорнијску плажу, имала је мале богиње и можда је заразила друге људе, саопштиле су америчке медицинске службе.

Девојчица је допутовала на Међународни аеродром у Лос Анђелесу 11. августа, а у међувремену се вратила на Нови Зеланд.

Из здравствених установа наводе да раде на проналажењу људи с којима је била у контакту, а за сада нема информација да је неко од ње добио мале богиње, преноси АП.

У здравственим службама кажу да очекују још више случајева малих богиња код путника из иностранства који посећују Калифорнију због пораста броја случајева у другима земљама.

Званичници Дизниленда саопштили су да се ниједан од њихових радника није разболео и да се процењује да је ризик од заразе за запослене и посетиоце низак.

Забавни парк је раније ове године покренуо програм имунизације за запослене.

Дизниленд је 2015. године био у центру епидемије малих богиња током које се разболело 147 особа и која се проширила на друге делове САД и Канаде.

Раније овог месеца у Округу Лос Анђелес је забележено 16 случајева међу становницима и 10 случајева међу посетиоцима.


Илустрација / Depositphotos


У Фениксу је забележен случај малих богиња код тинејџерке из иностранства која је учествовала на Светском првенству у хип хопу.

Званичници су навели да је она у Аризони боравила од 9. до 11. августа, али нису желели да открију земљу из које је дошла због тајности података пацијанта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације