Сиријска војска све више напредује, опкољени џихадисти у Хами

Танјуг

петак, 23. 08. 2019. у 12:19

Сиријска војска све више напредује, опкољени џихадисти у Хами

Фото: Twitter

Владине снаге опколиле су више од десет брда и преузеле контролу над главним аутопутем у овој покрајини
Сиријска војска опколила је побуњенике у неколико градова у северозападној провинцији Хама и напредује дубље у ту територију, пренела је данас државна телевизија Икбарија.

Владине снаге опколиле су више од десет брда и преузеле контролу над главним аутопутем у покрајини, известио је репортер те телевизије са терена.

Већи део области, укључујући неколико градова које су побуњеници годинама држали, сада је или под контролом војске или у домету њене ватре, преноси Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Гојко

23.08.2019. 16:41

Hama je udaljena čak 40 km od Moreka/ u kome je opkoljen posmatrački bataljon Turaka / i ostalih mesta na granici provincija Hama i Idlib.Svih 5 gradova je oslobođeno i Hama i njen vojni aerodrom su skoro bezbedni od raketiranja terorista.Veliko je oduševljenje naroda u hrišćanskim varošima koje su svakodnevno tukli džihadisti.Veliki broj iskopanih tunela otkriva vojska.Ide se dalje ka većem gradu Maarat Numanu.

Гојко

23.08.2019. 18:43

@Dragan - Iz izvora bliskim pobunjenicima,od početka ofanzive vladinih snaga u maju,poginulo je oko 2.300 ,,pobunjenika''/ izvor vesti Z.N.M.S.Twitter /.