Руски опозиционар и критичар Кремља Алексеј Наваљни поручио је данас, након изласка из затвора, да ће се протести против власти наставити и да ће бити масовнији.

"Сада видимо да им лажи и преваре нису довољне. Није им довољно да забране кандидатима да изађу на изборе. Они намерно желе да ухапсе десетине људе и претуку на стотине... То показује да не постоји подршка овом режиму. Они то осећају и уплашени су", тврди Наваљни, који се обратио само неколико минута по изласку из затвора, у којем је провео 30 дана због подстицања на протесте који позивају на слободне изборе.

Наваљни је додао да не сумња да ће се талас протеста повећати упркос, како тврди, "правим делима застрашивања и терора који се тренутно догађају док се људи насумице хапсе".

Прочитајте још: Наваљни осуђен на 10 дана затвора

Он је поручио да ће "режим озбиљно зажалити због онога што је урадио", преноси Ројтерс.

Наваљни је ослобођен након што је суд у Москви одбио захтев директора затвора у којем је Наваљни служио казну од 30 дана да му се она продужи за 18 сати.

Наваљни, који важи за највећег непријатеља Кремља, осуђен је прошлог месеца на 30 дана затвора због организовања недозвољених протеста опозиције.