Паника у ауто индустрији у Индији- откази, затварање погона

Танјуг

четвртак, 22. 08. 2019. у 21:42

Паника у ауто индустрији у Индији- откази, затварање погона

AP Photo

Продаја аутомобила у Индији пала је у јулу девети месец узастопно, због чега све већи број произвођача возила отпушта раднике и привремено обуставља производњу како би држао трошкове под контролом
Продаја аутомобила у Индији пала је у јулу девети месец узастопно, због чега све већи број произвођача возила отпушта раднике и привремено обуставља производњу како би држао трошкове под контролом, према изворима и документима у које је Ројтерс имао увид.

Јапански произвођач аутомобила Тојота и јужнокорејски Хјундаи последње су у низу компанија које су најавиле обуставу производње како би се избориле с падом продаје, наводи британска агенција, која је добила на увид компанијске дописе запосленима.

Продаја путничких возила у Индији је пала у јулу најбржим темпом у готово две деценије. Пад продаје је покренуо велико гашење радних места у индијском аутомобилском сектору, при чему су многе компаније биле принуђене и на вишедневно затварање фабрика и укидање смена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Волво повлачи милион возила због опасности од пожара

Извори Ројтерса кажу да је све више компанија почело да отпушта привремено запослене јер се успоравање продаје погоршава.

Индијска јединица корпорације Денсо, која производи погонске и климатизационе системе за аутомобиле, отпустила је око 350 привремено запослених у својој фабрици у Манесару, на северу Индије, рекао је Ројтерсу извор упознат са дешавањем.

Компанија Белсоника, која је у власништву највећег индијског произвођача аутомобила Марути Сузукија, а производи резервоаре за гориво и кочионе плочице, такође је отпустила више од 350 радника у Манесару, кажу два извора.

Из те две компаније нису одговорили на захтев за коментаром.

Британска агенција је раније овог месеца објавила да су произвођачи аутомобила, компоненти и продавци возила у Индији већ угасили 350.000 радних места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације