ОСУЂЕНИК СЕ ДО ПОСЛЕДЊЕГ МОМЕНТА КЛЕО У НЕВИНОСТ: Боже, опрости им јер не знају шта чине

Танјуг

22. 08. 2019. у 09:35

Американац више пута покушао да побије пресуду, тврдећи да је донета на основу посредних доказа и упитног форензичког истраживања, а само извршење смртне казне је одлагано пет пута

ОСУЂЕНИК СЕ ДО ПОСЛЕДЊЕГ МОМЕНТА КЛЕО У НЕВИНОСТ: Боже, опрости им јер не знају шта чине

Фото Тањуг-АП

У Тексасу је извршена смртна казна над Леријем Сверингеном (48), који је још 2000. године осуђен на смрт због отмице, силовања и убиства деветнаестогодишње студенткиње Мелисе Тротер, а све до смрти је тврдио да је невин.

"Боже, опрости им јер не знају шта чине", биле су његове последње речи, преноси Ројтерс.

Прочитајте још: Поново успостављена смртна казна за федералне затворенике

Смртна казна је извршена у 18:47 по локалном времену.

Студенткиња факултета Монтгомери Колеџ Мелиса Тротер последњи пут је виђена жива 8. децембра 1998. године, а њено тело је пронађено 25 дана касније, у националној шуми Сем Хјустон.

Сверинген је више пута покушао да побије пресуду, тврдећи да је донета на основу посредних доказа и упитног форензичког истраживања, а само извршење смртне казне је одлагано пет пута.

Тужиоци су случај базирали на сведочењима сведока, записима мобилних телефона и доказима који су пронађени у његовој кући и камионету.


Сведоци су тврдили да су видели Тротер како напушта кампус 8. децембра у пратњи Сверингена.

Као доказ је искорисћена и чињеница да је Сверингенова жена у њиховој приколици нашла упаљач и кутију цигарета, иако ни она ни Сверинген нису пушачи.

Истражитељи су изван приколице пронашли и пар чарапа за које су тврдили да су припадали Тротер.

Његови адвокати су, међутим, указивали на ДНК који је пронађен испод ноктију жртве, а који није припадао Сверингену.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

* КОМЕНТАР *

22.08.2019. 11:11

У американском државама је ово веома честа појава да се из разних политичких и расних побуда осуђују погрешни људи на најгоре пресуде!!!

srbija lider

22.08.2019. 13:30

@* КОМЕНТАР * - država srbija ima na stotine hiljada a možda I vise od miliona nevinih žrtavas koje je pobila samo za vreme drugog sveskog rata a još vise posle drugog sveskog rata nema sela ni grada gde država nije pobila na stotine I hiljade ghrađana cuvajuci komunizam I ono što su komunisti opljackali država je nemilosrdno ubijala da bi komunisti bili zadovoljni I bezbrižni

Stani malo...

22.08.2019. 11:32

Ako je osudjenik bio stvarno nevin, neka ove izvršioce kazne bog kazni najgorom sudbinom i nesrećom!

Nebpjša

22.08.2019. 11:56

Za[to bi to uopšte interesovalo srpske čitaoce.Takvim vestima samo popunjavate prostor, a suštinske stvari unutrašnje i spoljne politike ne dopiru do domaće publike.

Ljubica

22.08.2019. 15:30

Dakle ovaj je u SAD pogubljen jer je prije 20 god silovao i ubio studentkinju...A kod nas ubica Tijane Juric..ubica male 3-godisnje Andjeline i mnogi drugi silovatelji i ubice po zatvorima fino papaju 3 redovna obroka sve na teret gradjana Srbije?! Zasto onda 2-struki arsini u ime ljudskih prava da mi ukinemo smrtnu kaznu a oni tamo mogu kada hoce i koga hoce...a pri tom nikom ne polazu racun ni za sta!!!