Путин: Завршена финска деоница „Северног тока 2“

NovostiOnline

21. 08. 2019. у 18:45

Путин: Завршена финска деоница „Северног тока 2“

Фото Гаспром

Председник Русије Владимир Путин саопштио је да су завршени радови на финској деоници гасовода „Северни ток 2“ и захвалио Финској за њен прагматичан приступ том пројекту
Председник Русије Владимир Путин саопштио је да су завршени радови на финској деоници гасовода „Северни ток 2“ и захвалио Финској за њен прагматичан приступ том пројекту.

У септембру 2018. године почела је изградња гасовода „Северни ток 2“ на искључивој економској зони Финске.

Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака цевовода укупног капацитета 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обала Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. Планирано је да буде завршен 2019. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - „Forbs“: Sankcije protiv „Severnog toka 2“ mogu da budu pogubne za SAD

ПУТИН: ОЧЕКУЈЕМО ПОЗИТИВНО РАСПОЛОЖЕЊЕ НОВОГ ЕВРОПСКОГ РУКОВОДСТВА

Руски председник је након састанка с финским колегом Саулијем Нинистјом рекао да је Русија заинтересована за потпуно обнављање односа с Европском унијом и да очекује да ће ново руководство ЕУ испољити позитиван став према томе.

„Разговарали смо, заиста, и о неким међународним питањима. Заинтересовани смо за обнављање односа с Европском унијом у пуном формату. Очекујемо да ће ново руководство Европске уније испољити позитивно расположење када је реч о одржавању узајамно корисних партнерских односа с нашом земљом“, рекао је Путин на заједничкој конференцији за новинаре с финским колегом.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације