Смирују се пожари на Канарским острвима, изгорело 12.000 хектара

Танјуг

уторак, 20. 08. 2019. у 21:09

Смирују се пожари на Канарским острвима, изгорело 12.000 хектара

Фото ЕПА

Ветар се данас стишао на Канарским острвима омогућивши ватрогасцима да напредују у гашењу највећих пожара у Шпанији ове године, уз наду да би се ватра могла обуздати за два дана и да ће евакуисани становници ускоро моћи да се врате кућама
Ветар се данас стишао на Канарским острвима омогућивши ватрогасцима да напредују у гашењу највећих пожара у Шпанији ове године, уз наду да би се ватра могла обуздати за два дана и да ће евакуисани становници ускоро моћи да се врате кућама.

Председник Канарских острва Анхел Торес рекао је да је 16 летелица за гашење пожара данас имало повољније услове за полетање услед "много повољнијих" временских услова него претходног дана, преноси АП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пожар на Канарским острвима, евакуисано 2.000 људи (ВИДЕО)

На западним падинама Гран Канарије, острва крај северозападне Африке, изгорело је више од 12.000 хектара. Нема информација о повређенима.

Торес је додао да се нада да би неки од око 10.000, углавном локалаца, евакуисаних из тог подручја, могли да почну да се враћају кући у току дана, док се очекује да се поново отворе путеви затворени због пожара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације