Путин: Неке земље искривљују разлоге за Други светски рат

Танјуг

уторак, 20. 08. 2019. у 19:55

Путин: Неке земље искривљују разлоге за Други светски рат

Фото Танјуг / АП

У неким земаљама наставља се са наметањем бесрамно нетачних разлога за Други светски рат, рекао је вечерас руски председник Владимир Путин, у поздравном обраћању на отварању изложбе "1939. Почетак Другог светског рата"
У неким земаљама наставља се са наметањем бесрамно нетачних разлога за Други светски рат, рекао је вечерас руски председник Владимир Путин, у поздравном обраћању на отварању изложбе "1939. Почетак Другог светског рата".

Изложба која је отворена у Руском савезном архиву покрива период између тренутка када је Чехословачка престала да постоји као суверена држава у марту 1939. и напада Немачке на Пољску 1. септембра 1939.

"Други светски рат је била ужасна несрећа за читаво човечанство, која је нанела дубоке ране милионима људи и оставила трага на судбине генерација", подвукао је Путин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Чех кажњен затвором условно и са 1.200 евра због нацистичког поздрава на митингу у Прагу

Он је нагласио да, нажалост, у неким земљама постоје напори да се узроци за Други светски рат преправе због личних, политичких и економских интереса, историјске чињенице се искривљују, док се безобразно непоштени погледи и закључци намећу на основу нагађања и спекулација, преноси ТАСС.

Према речима Путина, у том смислу ће оригинални докази из тог времена, представљени на овој изложби, бити од изузетне важности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације