Макрон: Будућност Русије везана за Европу

Танјуг

уторак, 20. 08. 2019. у 11:26

Макрон: Будућност Русије везана за Европу

Француски председник Емануел Макрон са руским председником Владимиром Путином Фото Тањуг-АП

Уверен сам да је будућност Русије у потпуности везана за Европу. Верујемо у Европу која се простире од Лисабона до Владивостока" навео је француски председник Макрон на Твитеру после састанка са Путним

Француски председник Емануел Макрон поручио је данас, након састанка са руским председником Владимиром Путином у тврђави Брегансон, да је уверен да је будућност Русије везана за Европу.

"Уверен сам да је будућност Русије у потпуности везана за Европу. Верујемо у Европу која се простире од Лисабона до Владивостока", навео је Макрон на Твитеру.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
САМИТ РУСКОГ И ФРАНЦУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Путин хеликоптером, Макрон џентлмен-гостима препустио хлад

Он је додао да је са Путином разговарао о шумским пожарима у Сибиру и топљењу пермафроста у тој области.

"Русија се суочава са разарајућим последицама климатских промена. Драго ми је да је одлучила да почне ратификацију Париског климатског споразума, што је значајан симболичан потез и требало би да пратимо тај пут", поручио је Макрон.

ТАСС додаје да су лидери две земље изразили посвећеност успостављању дугорочне стабилности у Либији и враћању реда у земљи.

Што се тиче Сирије, Макрон је указао на неопходност хитаног прекида ватре у провинцији Идлиб у складу са споразумима постигнутим на састанку у Сочију 17. септембра 2018.

Састанак председника Русије и Француске, који је синоћ одржан, трајао је више од два и по сата, саопштила је прес служба руског председника.

Путин и Макрон разговарали су о низу најзначајнијих међународних тема, као што су и најавили на конференцији за новинаре уочи састанка, попут ситуације у Сирији, Либији, иранском нуклеарном споразуму и изгледима за одржавање још једног самита у Нормандијском формату.

Коментари (3)

hajduk Veljko

20.08.2019. 11:41

Ja isto tako mislim i da je buducnost Evrope vezana za Rusiju. Prirodni resursi Rusije, gas, nafta, rudna bogatatva. Vojna snaga. I trziste od sto miliona Rusa.