Десетине хиљада демонстраната протестује у Хонгконгу

Танјуг

18. 08. 2019. у 13:57

Десетине хиљада демонстраната протестује у Хонгконгу

Фото Танјуг/АП

Они су организовали марш из препуног парка до главног пута у Хонгконгу, где су масовне демонстрације постале редовна активност
ХОНГКОНГ - Обилна киша пала је данас на десетине хиљада демонстраната који носећи кишобране протестују у Хонгконгу. Они су организовали марш из препуног парка до главног пута у Хонгконгу, где су масовне демонстрације постале редовна активност током викенда овог лета, пренео је АП.

Организатори су навели да се надају да ће скуп бити миран.

"Надамо се да данас неће бити било какве хаотичне ситуације'''', изјавио је организатор Бони Леунг.

Леунгова група Фронт за грађанска људска права организовала је три огромна марша у Хонгконгу од јуна. Протестни покрет су, међутим, обележили сукоби са полицијом, јер су демонстранти фрустрирани због онога што сматрају безобзирним одбијањем владе да одговори на њихове захтеве, навела је агенција.

Полиција је дала одобрење за митинг, али нису одобрили пратећи марш. Демонстранти су, ипак, напунили улице, јер није било довољно простора на пређвиденом зборном месту.

Возови јавног превоза нису се заустављали на станицама у близини скупштине због пренатрпаности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

janko

18.08.2019. 15:00

demokratija je oblik vladavine manjine nad vecinom preko partija, nvo i ostalih manjinskih zajednica, sa ciljem obespravljivanja vecine kroz indukovane odnose od manine,koji raznim metodama drze ,vecinskog pojednca ,u robovlasnickom polozaju.

Srbin888

18.08.2019. 16:01

Ja ovde vidim tacno 1725 protestanata. To sto Soroševci lažu da ih ima desetine hiljada ide u "korist" destabilizacije Kine. Naravno kisobrani i debele jakne "pomažu" da zauzmu veliku površinu.