КОРЕЈСКА НОВИНАСКА АГЕНЦИЈА: Циљ вежби Јужне Кореје и САД је напад на Северну Кореју

Тањуг

субота, 17. 08. 2019. у 12:53

КОРЕЈСКА НОВИНАСКА АГЕНЦИЈА: Циљ вежби Јужне Кореје и САД је напад на Северну Кореју

Фото ЕПА

Циљ заједничких војних вежби Јужне Кореје и САД је напад на Северну Кореју, тврди Корејска централна новинска агенција
Циљ заједничких војних вежби Јужне Кореје и САД је напад на Северну Кореју, тврди Корејска централна новинска агенција (КЦНА).

"Добро је позната чињеница да су САД и јужнокорејске власти, током протеклих деценија, постали вешти у способностима за вођење рата, стално мењајући и допуњујући оперативне планове свих описа, који претпостављају изненадан преветивни напад на Северну Кореју", наводи се у потписаном коментару те државне агенције Северне Кореје.

У коментару се додаје да се сврха војних вежби, за које се наводи да су усмерене против Северне Кореје, није променила, преноси јужнокрејска агенција Јонхап.

Агенција је, такође, критиковала САД због, како је навела, кршења споразума о денуклеаризацији, који је постигнут на историјском самиту председника САД Доналда Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг-уна у СИнгапуру у јуну 2018. године.

"Ниједан закон не предвиђа да једна страна може да одустане од обавеза и да само ми морамо да их испунимо.. САД би требало да имају на уму да упозорења, која понављамо, нису празна прича", поручила је агенција.

Пјонгјанг је, такође, обећао да ће наставити са развојем наоружања.

"Прави одговор на уклањање свих потенцијалних и директних претња по безбедност наше државе је стални развој моћних физичких средстава и њихово распоређивање за стварни рат", поручује се у коментару.

Јонхап примећује да је коментар објављен дан након што је Северна Кореја саопштила да нема намеру да поново разговара са својим јужнокорејским суседом.

Јужнокорејска војска објавила је да је њихов северни сусед јуче испалио најмање два пројектила у море.

Северна Кореја протестовала је против одржавања заједничких војних вежби Јужне Кореје и САД, које су почеле прошле недеље, називајући их "пробом за рат".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације