Сукоби у Мелбурну због Хонгконга, интервенисала полиција

Новости онлине

субота, 17. 08. 2019. у 11:33

Сукоби у Мелбурну због Хонгконга, интервенисала полиција

Фото ЕПА

Полиција је саопштила да је испитала двојицу мушкараца због "незаконитог напада", након што је дошло до гурања и кошкања
МЕЛБУРН - Полиција у Мелбурну објавила је данас упозорење након што су мањи сукоби избили између присталица и противника протестног покрета у Хонгконгу, током митинга на којем се окупило неколико стотина људи из кинеске заједнице у том аустралијском граду.

Полиција је саопштила да је испитала двојицу мушкараца због "незаконитог напада", након што је дошло до гурања и кошкања на митингу, који је организован у знак подршке учесницима протеста у Хонгконгу.

Нико није повређен у инциденту, истиче Ројтерс.

Аустралијски медији пренели су да се на митингу окупило 600 људи.

"Поштујемо право заједнице да изрази своје ставове на миран и законит начин, али нећемо толерисати оне који крше закон или се понашању на антисоцијалан или насилнички начин", навео је у саопштењу, упућеном путем и-мејла, потрпарол полиције у аустралијској држави Викторији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОВО СУ ДЕМОНСТРАНТИ ИЗ ХОНГКОНГА: Млади су и образовани, ево кога мрзе и шта их мотивише

У Мелбурну је данас организован још један митинг у знак подршке демонстрантима у Хонгконгу, који је привукао око 100 људи.

Британски Гардијан је пренео да је шачица људи почела да виче на групу окупљених, али да их је полиција извела са митинга.

Слични протести, мањег обима, одржани су данас и у петак и у другим аустралијским градовима.

У Хонгконгу су данас настављени протести против власти блиских званицном Пекингу, којима су се, у знак подршке учесницима демонстрација, придружили наставници.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)