БИВШИ шеф Беле куће Бил Клинтон и његова супруга Хилари последњих деценији били су чести актери теорија завере које су их повезивале са неким смртима у Америци, али сада су такве инсинуације први пут стигле и из Беле куће.

Прочитајте још: ОТКРИЋЕ У ВИЛИ ЏЕФРИЈА ЕПСТАЈНА: Слика Била Клинтона у хаљини Монике Левински

Председник Доналд Трамп је, кад су га новинари питали о евентуалној умешаности његовог претходника у још нерасветљену смрт њујоршког милијардера Џефрија Епстајна у ћелији на Менхетну, док је чекао оптужницу за сексуално искоришћавање малолетница, рекао да "нема појма". Али, Трамп, који је иначе и сам познавао Епстајна, уједно је поставио "задатак" репортерима.

- Знам да је Клинтон летео Епстајновим приватним авионом 27 пута, а он каже да је летео четири пута. Но, када су проверили ред летења показало се да је летео 27 или 28 пута. Дакле, зашто је рекао "четири пута"? - запитао је Трамп.

Прочитајте још: КОМЕ ЈЕ ЛАКНУЛО ЗБОГ СМРТИ ЕПСТАЈНА? Моћници у пауковој мрежи око милионера педофила, Србија једно име памти по злу

Клинтонов кабинет је саопштио да се бивши председник није најмање десет година видео са милијардером, који је везе с моћницима "учвршћивао" организујући на свом приватном острву оргије са малолетницама. Клинтонов портпарол тврди да "Клинтон никада није био на Малом Сент Џејмс острву". Али, Трамп је и даље сумњичав.

- Питање које треба да поставите гласи: Да ли је Бил Клинтон одлазио на острво? Јер, Епстајн је поседовао острво које није било добро место, колико схватам. Ја никада нисам био тамо. Дакле, да ли је Бил Клинтон ишао на острво? Ако то откријете, сазнаћете много тога - рекао је Трамп новинарима.

Познато је да везе Клинтона са Епстајном датирају од 1995. године, кад се борио за други мандат у Белој кући. Епстајн је учествовао на донаторским вечерама за Клинтона, а током Биловог другог мандата, био је издашни донатор демократа, али и кампање Хилари Клинтон за Сенат. А у његовој њујоршкој вили откривено је и уље на платну које приказује Била Клинтона у плавој хаљиници и црвеним ципелама на штиклу у Овалном кабинету.

Откако је Клинтон напустио Белу кућу постао је чест гост на летовима Епстајновим авионом кога су звали "Лолита експрес". Клинтон је тим авионом летео на многа места, али међу њима, засада, није забележен и његов лет на "острво оргија".

ПОТЕРА ЗА "МАДАМ КУЋЕ"

ВЕЛИКА потрага у САД је почела за Гизлејн Максвел (58), главном Епстајновом сарадницом у "привођењу" малолетница, које су је звале "мадам куће". Максвелова (на слици) је негирала тврдње Вирџиније Робертс Гифр да су је она и Епстајн припремали са секс са британским принцом Ендрјуом. Засада није оптужена, али након појаве низа докумената у тужби Гифрове који Максвелову повезују са "секс робљем", истрага се фокусира на њу.