У ЦЕНТРУ Торина, у среду, српска држављанка (35) и њен партнер (38) нашли су се на мети отмичара, после чега је захваљујући италијанској полицији, жена спасена, а мушкарац је успео да се отргне и побегне у непознатом правцу. Наводно, три Немца и један Аустријанац су организовали отмицу како би се осветили за финансијску превару која се одиграла у јуну у Милану.

Грађевински предузимач (54) из Немачке, како преносе италијански медији, позајмљивао је новац, уз интерес од 20 процената. Српкиња му је, према верзији коју су они испричали полицији, дала лажне новчанице и тако га преварила за 50.000 евра. Уместо да пријави све полицији, унајмио је приватну агенцију и организовао отмицу уз помоћ Аустријанца и два немачка детектива.

- Аустријанац (58) је наводно организовао намештаљку за пар и заказао је лажни састанак са жртвама. Ноћ пре отмице, украли су регистарске таблице с једног аутомобила у близини, које су потом ставили на комби - пишу италијански портали.

Отмица усред дана на Пјаци Сан Карло у Торину заинтригирала је италијанску јавност. Четворо ухапшених су били наоружани лажним пиштољима, ножевима, бибер-спрејом и двосмерним радиом. Око 10.15 пре два дана, жена која има и аустралијски пасош, шетала је са једним мушкарцем Пјацом Сан Карло, када их је пресрео црни "фолксваген" комби на углу са Вија Ђолити.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
НОВИ ДЕТАЉИ ХОРОРА У СУРЧИНУ: Мучио их 24 сата, па смакнуо због дуга?

Две особе, са панцирним прслуцима, на којима је писало "полиција", покушале су да киднапују њих обоје. Мушкарац је успео да побегне, док су жену савладали и убацили у комби, који је потом одјурио огромном брзином. Пролазници очевици су одмах позвали полицију и патрола је успела да блокира комбију пут ка Корзу Матеоти. Жена је пронађена у возилу везана, са траком око зглобова. Била је видно у шоку, али сем тога, у добром физичком стању.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВИ ДЕТАЉИ ХОРОРА У СУРЧИНУ: Мучио их 24 сата, па смакнуо због дуга?


ПРЕКО 20 ГОДИНА РОБИЈЕ

ЖЕНА која је киднапована, у том тренутку је код себе имала 2.700 евра. Она и мушкарац с којим је била, а са којим је у вези, нису препознати као осумњичени за превару с новцем, о којој су причали ухапшени мушкарци. Тужилаштво води случај отмице за који осумњиченима прети преко 20 година робије.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СТРАВИЧНО: Отац бацио дете на ауто-пут, па се убио