НАТО љут на руске пилоте који су пратили Шојгуа

Novosti online

среда, 14. 08. 2019. у 19:24

НАТО љут на руске пилоте који су пратили Шојгуа

AP Photo

Маневар руских пилота током инцидента изнад Балтика у којем се ловац НАТО-а приближио групи руских војних авиона, у којој се налазио и министар одбране Русије Сергеј Шојгу

Маневар руских пилота током инцидента изнад Балтика у којем се ловац НАТО-а приближио групи руских војних авиона, у којој се налазио и министар одбране Русије Сергеј Шојгу, представник НАТО-а оценио је као небезбедан.

„Након што је извршена процена намера руских авиона, два ловца Ф-18 су скренула лево како би се одвојила од авиона који су пресрели“, цитира Си-Ен-Ен представника НАТО-а.

„Мало пре тога, један од руских ловаца Су-27 је такође скренуо лево и умало пресекао путању једног од Ф-18 на небезбедан начин“, изјавио је саговорник телевизије.

„Захваљујући брзој и професионалној реакцији пилота једног од Ф-18, избегнута је потенцијално опасна ситуација за оба авиона“, навео је он.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да се инцидент догодио када је авион са министром, у пратњи два ловца Су-27 Балтичке флоте Русије, из Калињинграда летео у Москву. Авиону, у којем се налазио Сергеј Шојгу, покушао је да се приближи Ф-18, али су пилоти руских ловаца отерали авион НАТО-а, не дозвољавајући му да се приближи.

Коментари (10)

Bonaparta

14.08.2019. 19:32

Šteta što mu nisu dozvolili da pomiriše morske talase iz bliza. Šta više ovi iz NATO zamišljaju da su svetski policajci pa će svima da naređuju i sve da kontrolišu? Neće moći g-do fašisti 21 veka.

Dusan

14.08.2019. 19:47

Pa sta su mislili? Uostalom,sta kauboji traze tamo? Ne vredi,samo silu razumeju sto rusima nije problem...oni tecno govore tim "jezikom".

vladimir

14.08.2019. 20:02

Ajde ..... pa što niste reagovli!? Da li ste se samo "šepurili" /što je najverovatnije/, da li vam je avion u kvaru, ili nemate mu.a! D - kao drvo! Da vam kažem, DOBRO ste i prošli, dok vas Rusi tolerišu, a niste ni malo zaslužili! Vama savet "pamet u glavu" ne vredi - vi /već sada/ nemate glavu!

Niko

14.08.2019. 20:37

Sta bre ima nato avion da radi pored ruskog? Sto pored americkog aviona nisu ruski avioni

Бата Коле

14.08.2019. 20:39

Припадници РВ НАТО су сигурно и потпуно добро били информисани ко се налази у обезбеђиваном авиону ВКС РФ. Према томе, и те како су добро знали шта се може десити ако покушају да учине нешто непромишљено, провокативнио или сумњиво. У осталом, сваки војни авион, по њиховим "демократским критеријумима" је легалан циљ, па што нису покушали да оборе авион у коме се налазио Г. маршал С. Шојгу, а ни то им не би био први пут, да убијају невине људе, без објаве рата и икаквог оправданог разлога.

Nikola U.

14.08.2019. 20:43

Španci, ne izlećite se ubuduce umesto Amerikanaca pred Ruse. Proći ćete gore nego 1943. kod Lenjingrada...

рашинац св

14.08.2019. 21:32

и...бре руси,не учинисте циганима мерак,продавали би их на одпад...