ВЛАСНИЦИ једне кинеске продавнице грађевинског материјала у граду Гуижоу нашли су се на удару јавности када се појавио снимак у ком запослене изгледа терају да једу живу рибу и пију пилећу крв. Ово је наводно била казна за оне који нису испунили продајне квоте.

Прочитајте још: БРУТАЛНО ПОНИЖАВАЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ: Терали их да пузе прометном улицом (ВИДЕО)

На одвратном видеу се види како човек са кофом ситних риба пролази кроз редове продаваца у службеним плавим прслуцима и дели “посластицу” уз инструкције да гризу док не пукне. После тога из пластичних чаша пију чудну течност која је, како преносе локални медији, вероватно пилећа крв, док неки од несрећних радника повраћају.

Прочитајте још: ИЖИВЉАВАЊЕ НАД ЗАПОСЛЕНИМА: Терали их да пију урин и једу бубашвабе за казну (ВИДЕО)

Компанија је брже боље издала саопштење у ком наводе како су људи на снимку добровољци и како је циљ био да се мотивишу мање усешни продавци. У једном порталу се појавила информација да су чак и менаџери појединих продајних објеката јели рибу и пили крв.

Међутим, корисници друштвених мрежа нису баш убеђени да је све то истина, посебно зато што је у Кини било доста сличних случајева у којима су запослени јавно кажњавани и злостављани на болесно креативне начине. Тако је почетком ове године компанија из града Заожуанг наредила запосленима који нису испунили продајне циљеве да пузе улицом док испред њих иде “барјактар” са логом фирме на застави.

(odditycentral.com)