МОЋНИ И ОПАСНИ: САД саставиле ранг-листу руских војних авиона

NovostiOnline

среда, 14. 08. 2019. у 14:25

МОЋНИ И ОПАСНИ: САД саставиле ранг-листу руских војних авиона

Фото МО Русије

Амерички лист „Нешенл интерест“ назвао је „најопаснијим и најмоћнијим“ — пет руских војних авиона
Амерички лист „Нешенл интерест“ назвао је „најопаснијим и најмоћнијим“ — пет руских војних авиона.

На ранг-листи се налазе вишенаменски ловац Су-27, који је, према ауторима чланка, био одговор СССР-а на америчке авионе Ф-15 и Ф-16, као и прилично много експортовани МиГ-29, који је и до данас у употреби у војскама неких држава.

Часопис истиче одлично наоружање авиона Су-27, које укључује неколико ракета ваздух-ваздух.

У врху се налазе и ловци Су-35 и Су-57. Први авион, пишу аутори, истиче се брзином од 2.390 км/ч и радијусом уништења од 1.600 километара и више. Он, при томе, припада генерацији авиона 4++, а за његову конструкцију користе се радио-апсорбујући материјали, што авиону Су-35 омогућава неприметност.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Шта све може руски ловац Су-57 (ВИДЕО)

Невидљиви ловац пете генерације Су-57 надмашио је остале авионе у низу параметара. Лист истиче његово најновије оружје и чињеницу да је маневарска способност Су-57 боља од авиона Ф-35.

Фото Архива ВН

На списку најопаснијих војних авиона нашао се и Ту-160. Аутори чланка наводе веома велику брзину бомбардера — 2.220 км/ч, а његов летни домет је 7.300 километара. Осим тога, у тексту се додаје да Ту-160 може да буде наоружан и нуклеарним и конвенционалним бојевим главама.


sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

vladimir

14.08.2019. 16:05

....to i nije neko "otkriće", jer su uvek imali bolje avione od vas, i ne samo avione! Uostalam setite se šta vam je "radio" MIG 21 u Vijetnamu ..... a ne bih dužio, vi ste i glavni "krivci" što vas je Rusija prevazišla u svim segmentima naoružanja - uvodjenjem sankcija toj državi! Vi da "kaznite" Rusiju (?) - GLUPO i kontraproduktivno! Dobili ste što se t r a ž i l i !