Немачка канцеларка Ангела Меркел рекла је да се нада да ће у историјским књигама о њој бити записано само једно - трудила се.

Она је током јавног догађаја у градској скупштини у граду Стралсунд, на питање новинара шта се нада да ће деца читати о њој у историјским књигама за 50 година, неколико секунди размишљала, а онда са осмехом одговорила - "Трудила се".

Публика се на њене речи гласно насмејала и поздравила је аплаузом, преноси портал Политико.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Angelina drhtavica trese Podgoricu

На питање шта намерава да ради након што јој истекне мандат, она је рекла да не намерава да настави да се активно бави политиком.

"Остаћу у политици, али нећу имати никакву активну политичку функцију", изјавила је Меркел, додајући да то укључује и послове на нивоу Европске уније, који су, како је подсетила, већ заузети.

Меркел је прошле године најавила да се неће кандидовати за нови мандат канцелара, након што јој истекне актуелни мандат крајем 2021. године.

Она је на месту канцелара већ 14 година и водила је земљу кроз велику светску економску кризу 2008. године, као и кроз мигрантску кризу 2015. године, када је због своје политике "отворних врата" изгубила подршку међу опозицијом.