Амерички председник Доналд Трамп затражио је пуну истрагу о околностима смрти милијардера Џефрија Епстајна у федералном затвору на Менхетну, где је чекао суђење за за трговину људима и сексуално злостављање.

Прочитајте још: КОМЕ ЈЕ ЛАКНУЛО ЗБОГ СМРТИ ЕПСТАЈНА? Моћници у пауковој мрежи око милионера педофила, Србија једно име памти по злу

"Кажемо да желимо истрагу. Желим пуну истрагу и то ћу апсолутно захтевати. То наш државни тужилац, наш сјајан државни тужилац ради. Он спроводи пуну истрагу", рекао је Трамп новинарима у Њу Џерсију, преноси Ројтерс.

Државни тужилац Вилијам Бар претходно је обећао да ће спровести истрагу о Епстајну и после његове смрти и наложио инспекторима министарства правде да се тиме позабаве.

Прочитајте још: Сенка Клинтонових над смрћу Епстајна?

Амерички медији су пренели да је Епстајн у суботу извршио самоубиство у затвору и да је пронађен мртав у својој ћелији у затвору на Менхетну.

Епстајн је био добро повезан са богатим и моћним људима, а пријатељима је сматрао председнике Доналда Трампа, Била Клинтона и британског принца Ендрјуа.

Налазио у затвору након што је ухапшен 6. јула, а изјаснио се да није крив за оптужбе.

У оптужници која је теретила Епстајна наведено је да је он намамио десетине малолетница у своје луксузне куће и плаћао им за сексуалне услуге.

Средином јула суд је одлучио да ће остати у притвору до краја суђења.

Судија је одбио Епстајнов захтев да буде у кућном притвору у својој вили у Њујорку, чија се вредност процењује на 77 милиона долара.