Путин не сматра да су протести значајни

Танјуг

уторак, 13. 08. 2019. у 15:17

Путин не сматра да су протести значајни

AP Photo

Званчни Кремљ је прекинуо недеље тишине о опозиционим протестима у Москви, саопштењем да председник Владимир Путин не сматра да је пораст таласа незадовољства значајан
Званчни Кремљ је прекинуо недеље тишине о опозиционим протестима у Москви, саопштењем да председник Владимир Путин не сматра да је пораст таласа незадовољства значајан, преноси АП.

Дајући први званични коментар о протестима у Москви, портпарол Димитриј Песков је рекао да Путин није коментарисао демонстрације зато што не види "ништа посебно" у вези с њима.

"Протести се дешавају у многим земљама", рекао је Песков, додајући да постоје много важније теме у Русији којима се председник бави.

Песков је одбацио наводе да су протести гурнули званични Кремљ у политичку кризу и рекао да је одговор полиције на протестима био адекватан.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СПАСАО РУСИЈУ СА РУБА ПРОВАЛИЈЕ: Како је Путин највећу државу света са ивице распада вратио међу најмоћније на планети

У главном граду Русије се већ три недеље одржавају велики опозициони протести, а полиција је до сада притворила више од 1.000 људи.

Протести одржани у суботу се сматрају највећим у последњих осам година.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Половина би Путина по трећи пут

Песков је одбио да коментарише зашто власти протесте описују као нереде.

Протести у Москви су почели протеклог месеца као реакција на забрану власти да један број независних кандидата учествује на предстојећим градским изборима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

realist.

13.08.2019. 18:48

Ma trpaj sve to u Zatvor tosu prodaje Bagre za 10 Evra I majjku bi prodali jer Zapad drugacije nemoze nego unutrasnji izazovi da ih uvuku u rat sa Rusijom vreme je da ocisti zlotvore iz Zapada iz Ruskih granice.

Stojan

13.08.2019. 22:17

srbi hoće u evropsku uniju a mrze je ne ide to tako morate zauzeti stav jeste li za majčin rusiju ili evropu