Наоружани младић у Волмарту тестирао право да носи оружје

Танјуг

субота, 10. 08. 2019. у 23:58

Наоружани младић у Волмарту тестирао право да носи оружје

Илустрација / Фото: Depositphotos

Тужиоци у америчкој савезној држави Мисури подигли су оптужницу за терористичку претњу против 20-годишњег младић, који је наоружан пушком и пиштољем, ушао у локални маркет "Волмарт"
Тужиоци у америчкој савезној држави Мисури подигли су оптужницу за терористичку претњу против 20-годишњег младић, који је наоружан пушком и пиштољем, ушао у локални маркет "Волмарт" да би "тестирао" да ли ће та продавница поштовати његово уставно право да носи оружје.

Инцидент, који се догодио неколико дана након што су у нападу у "Волмарту" у Ел Пасу убијене 22 особе, изазвао је панику у продавници у Спрингфилду, у Мисурију.

Прочитајте још: НОВА ПУЦЊАВА У САД? Полицијска акција код тржног центра „Волмарт“ у Батон Ружу (видео)


Наоружани мушкарац, идентификован као Дмитриј Андрејченко, снимао се телефоном док је улазио у продавницу. Ухапшен је након што га је зауставио ватрогасац који није био на дужности.

Током инцидента није испаљен ни један метак.

"Мисури штити право људи да носе оружје, али не дозовљава појединцима да се понашају на безобзиран и криминалан начин и угрожавају грађане", саопштила је канцеларија окружног тужиоца, преноси Глас Америке.

Ако буде проглашен кривим по оптужби за терористичку претњу, Андрејченко би могао да буде осуђен на до четири године затвора и новчану казну до 10.000 долара.

Андрејченко је тужиоцима казао да је купио оружје и панцир да би се заштитио после недавних пуцњава и да је "желео да види да ли ће ''Волмарт'' поштовати други амандман, који Американцима гарантује право на оружје.

"Волмарт" се у саопштењу захвалио властима што су спречиле већи инцидент, а Андрејченку је забранио да улази у радње те компаније.

У Мисурију, од јануара 2017. године, особама старијим од 19 година није потребна дозвола за ношење ватреног оружја, што је случај још у око 30 савезних држава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Boban23

11.08.2019. 02:00

Stavi pistolj u futrolu, da se vidi,i u drzavama u k gdje je to dozvoljeno,gdje nema zabrane unosenja oruzja,pusenja itd u taj objekat,slobodno ides..A ovaj ukrainski kauboj ponio i pusku..naravno slijedi drasticna kazna,i treba..

Saša

11.08.2019. 10:11

Pa šta je drugo mogao ukrajinac da razume. Na njegovu žalost, ako su mu ameri sponsorizirali majdan kod njega kući, ne znači da su oduševljeni da ga vide i kod sebe.