Ричард Гир посетио мигранте на Опен армсу на Медитерану(ФОТО)

Танјуг

петак, 09. 08. 2019. у 17:27

Ричард Гир посетио мигранте на Опен армсу на Медитерану(ФОТО)

AP Photo

Холивудски глумац Ричард Гир посетио је мигранте који се више од недељу данас налазе "заглављени" на Медитерану на броду којим управља шпанска хуманитарна група
Холивудски глумац Ричард Гир посетио је мигранте који се више од недељу данас налазе "заглављени" на Медитерану на броду којим управља шпанска хуманитарна група.

На броду "Опен армс" налази се 121 мигрант, а познати глумац је за њих обезбедио храну и друге потрепштине.

Гир (69) донео је на брод кутије пуне воћа и разговарао је са неколико миграната који су избегли из Либије.

Познати глумац је позвао свет да пружи подршку и помогне људима који се налазе на броду, називајући их "браћом и сестрама".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Фон дер Лајен: ЕУ је потребан нови споразум о миграцији

"Опен армс" се налази у међународним водама у близини италијанског острва Лампедуза пошто му није дозвољено да пристане у луке у Италији и Малти, преноси АП.

Гир је познат по хуманитарном раду и учествује у кампањама за заштиту животне средине.

Глумац се затекао у Италији и када је видео вести око "заглављеног" брода са мигрантима контактирао је шпанску хуманитарну групу "Опен армс" и питао како може да помогне", изјавила је за АП портпаролка те организације.

Два дана касније, Гир је дошао на Лампедузу.


"Најважније за ове људе је да могу да добију слободну луку, да се искрцају с брода, да се домогну копна и започну нови живот", казао је Гир.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

H.

09.08.2019. 18:08

Kupio je migrantima hranu i druge potrepštine, a onda apelovao za pomoć. Znači, da za sve drugo potrebno za 121 osobu bez ičega, traži da im obezbedi neko drugi. Bogat je, mogao je "braći i sestrama" da iznajmi odgovarajući brod za plovidbu preko Atlantika, na koji bi se prebacili migranti i- pravac Amerika. Pa, da kao poznat i uticajan humanitarac, u svojoj zemlji traži zbrinjavanje unesrećenih američkom politikom razaranja i grabeži po čitavom svetu. Nije to uradio, ali slikanje mu je godilo.