БРИТАНСКА ПОЛИЦИЈА: Кривица Путина за тровање Скрипаља — плод спекулација

Танјуг

среда, 07. 08. 2019. у 18:12

БРИТАНСКА ПОЛИЦИЈА: Кривица Путина за тровање Скрипаља — плод спекулација

Фото Танјуг / АП

Британска полиција је саопштила да не располаже доказима о умешаности руских власти у инцидент у Солсберију
Британска полиција је саопштила да не располаже доказима о умешаности руских власти у инцидент у Солсберију, пише „Гардијан“.

„Скотланд јард је анализирао питање да ли је руски председник Владимир Путин могао да игра неку улогу у нападу са коришћењем ’новичка‘ у Солсберију“, пише лист.

За покретање оптужнице за умешаност у напад требало је доказати да је он директно повезан с тим, наводи лист речи шефа контратерористичке јединице Скотланд јарда.

„Ми немамо материјале који омогућавају да се покрене оптужница“, нагласио је саговорник листа.Ж

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТАНКИ ДОКАЗИ: Двојица Руса оптужена за покушај убиства Скрипаља

„Била је огромна количина спекулација ко је одговоран, ко је давао наређења — сви су се заснивали на оценама експерата о Русији. Мени су потребни докази“, додао је заменик шефа Скотланд јарда Нил Басу.

Он је нагласио да је полиција спремна да покрену тужбу против Александра Петрова и Руслана Боширова, које истрага сматра „осумњиченим за тровање Скрипаља“. Басу је нагласио да се истрага инцидента у Солсберију наставља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - POJAVIO SE SNIMAK SKRIPALjA? Sve je dobro sa mnom sa nama, sa Julečkom

Бивши пуковник Главне обавештајне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија отровани су 4. марта 2018. у Солсберију у јужној Енглеској, што је узроковало велики међународни скандал. Лондон тврди да је Русија умешана у тровање супстанцом А-234, које британске власти изједначавају са супстанцом „новичок“. Москва то категорички пориче. Истрагу о инциденту тровања Скрипаља води противтерористичка јединица Скотланд јарда.


sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Жарко

07.08.2019. 19:46

Прво нека ухапсе краљицу због почињених злочина Енглеза у свету!

realist.

08.08.2019. 06:46

Nisu to sami Englezi iz mislili, vec i neko drugi iz EU Koji su Rusiji stavili sankcije ovu EU treba najostrije Kazniti, jer oni su najveci krivci i za pad Jugoslavije, zato bi trebalo nekoliko nji uljez a odstraniti iz Politike koju vode a oni znaju sami da Evropa zna ko su samo cute dok i one jos vise propadnu.