У ресторану немачког Бундестага требало би у понуди да буде више немачких јела, затражила је заменица шефа владајуће посланичке групе ЦДУ Гита Конеман.

„Патка из Француске, печурке из Пољске, месо из Аргентине“, то су ствари које се могу наћи на јеловнику у скупштинском ресторану, због чега је Конеман упутила јавних захтева за окретање домаћим производима.

Свега 20 одсто производа у ресторану Буденстага је из Немачке, написала је она на свом профилу на друштвеним мрежама, оценивши да је то несхватљиво.

Немачки пољопривредници, рибари, узгајивачи воћа и поврћа требало би од Бундестага да добије одређену похвалу за своје производе и рад, написала је посланица у писму партијском колеги и председнику немачке скупштине Волфгангу Шојблеу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Трамп тужио Калифорнију

Конеман је указала да постоји много разлога да се Немачка поноси својим намирницама, које су цењене у свету.

„Само немачки Бундестаг то не чини и не шаље поруку снажења домаћим произвођачима намирница“, критиковала је она.

Апеловала је на Шојблеа да промени ситуацију у рерсторану Бундестага и упитала „ да ли господи посланицима није довољно добро немачко месо“.

Као аргумент за више немачких производа у ресторану Бундестага, она је навела и климатске аспекте, истичући се краћим путевима транспорта смањује и количина штетних гасова.

„Где пише немачки Бундестаг ту би требало и да стоји да се у њему налазе пре свега производи из Немачке“, нагласила је посланица.

Конеман је апеловала на Шојблеа да утиче на одговорне да више немачких намирница стављају на карту ресторана и кантинама Бундестага.

„Парламент би требало да буде добар пример и амбасадор немачких намирница“, закључила је она.