Канађани покренули портал истине о ратовима у бившој Југославији

Бета

06. 08. 2019. у 12:27

Канађани покренули портал истине о ратовима у бившој Југославији

Twitter Canadian Veritas Observatory@CanadianVeritas / Tom Riddle@named70

У Канади је покренут портал Canadianveritas.ca за истину о ратовима у бившој Југославији.
Објашњавајући разлоге за оснивање портала названог по богињи истине Веритас, творци те својеврсне интернет осматрачнице наводе да је током и после рата у бившој Југославији 60.000 канадских војника служило у мисијама УН и НАТО.

Прочитајте још: Муџахедини Србе живе спаљивали

Канађани, творци и сарадници "портала истине" убеђени су да "изградњом" интернет осматрачнице Canadianveritas.ca "ниједан човек, ниједна истина, ниједна прича неће бити занемарени", а портал је доступан и на Твитеру. Текстови се објављују енглеском или француском, као званичним језицима у Канади, а пишу их угледни Канађани који су били учесници трагичних збивања на Балкану.

Прочитајте још: Српски генерали: Оптужница је порука Хрвата уочи обележавања "Олује"!

Почасни уредници портала Canadianveritas.ca су генерал у пензији, својевремено командант сектора Сарајево мирових снага УН у БиХ, Луис Мекензи, професор емеритус Отава универзитета и економски експерт светског ранга Мишел Шосудовски и последњи канадски амбасадор у бившој Југославији Џемс Бисет.

Такође, почасни уредници су и професор историје Колин Кембел и војни аналитичар и издавач војног магазина "Еспри д кор" Скот Тејлор.




У делу посвећеном Србији и Косову између осталих објављена су сведочења о НАТО бомбардовању 1999. као и чланак "Рат у Југославији 20 година касније - први НАТО хуманитарни рат".

Посебна пажња посвећена је "трговини људским органима" на Косову и у Албанији и дата је "анатомија тог злочина".

"Осматрачница истине" има и текстове о рату у Босни и Херцеговини, а истиче се онај који пледира да доноси "Праву причу о Сребреници".



Неки канадски "осматрачи" ове теме тврде да "Србија није крива за геноцид" и да је то била "ужасна трагедија, али не и геноцид" како је утврђено пресудама међународног суда.

У "осматрању" рата у Хрватској истиче се улога канадских чувара мира који су зауставили етничко чишћење (Срба) током битке у Медачком џепу. Портал такође објављује да су "Срби у Хрватској грађани другог реда" и да "Хрватска није заштитила српске избеглице".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

zardjala kasika

06.08.2019. 13:24

Kanadjani su razbili gu*ice ustaskim hordama u par krvavih bitaka koje su vodili tokom '90-tih. Kaljavi oguri znaju samo protiv dece i staraca.

Max

06.08.2019. 14:19

@zardjala kasika - Ajde ljubi te majka objasni nama neukima gdje su se to Kanadjani sukobili sa HV? Gospic i okolica gdje znam da su bili pobjegli glavom bez obzira. I svi ostali predstavnici UN( plavi slemovi) su bjezali ko zecevi kada bi im se reklo da ce biti neke akcije HV. Zanimalo ih je samo jelo,pice i zene. Plus dobra plata. Sve ostalo je za njih bilo sporedno.

zardjala kasika

06.08.2019. 14:54

@zardjala kasika - @ogure, Operation Medak Pocket - najzesca bitka koju je kanadska vojska imala od dr. sv. rata. Tu se videla hrabrost ustaskih hordi. Povili ste repove i pobegli u brda. Ne mozes ti protiv dobro naoruzanog belog coveka...

Slika

06.08.2019. 17:22

@zardjala kasika - Tacno. Kanadska vojska (za divno cudo) nije napustila polozaj. Tukle ih ustase granatama citav dan, onda su Kanadjani konacno odlucili da odgovore, i povaljali 30-ak ustasa. Stavise, ustase su bile ubjednjene da Kanadjani nece pucati, pa su se cak i skidali goli i pokazivali im dupeta. Znam licno kanadskog vojnika koji je ucestvovao. Realno, branili su sebe, a Srbe samo posljedicno. Eventualno su svi kanadski vojnici u ovoj tuci dobili medalje i priznanja, ali tek sa minimalnom medijskom paznjom

милојица

06.08.2019. 13:39

Како се тек сад види колико је све лажно и лицемерно било у бувшој Југославији.Највише се истичу Хрвати и Словенци који на крају нису низашта одговарали а први су починили ратни злочин.Наравно такозвана међ.заједница знала је све, итд,итд.......

Dragan

06.08.2019. 15:02

Sasvim je normalno da istina izađe na videlo. Kad, tad. Neki akteri mogu svojim aktivnostima to samo da uspore. Neki akteri će to objaviti, kao savesni,pošteni, ljudi, a neki da bi oprali svoju savest. Verovatno nemaju miran san.Ali narodna poslovica kaže:"Svršenom poslu mane nema"- Niko nam neće vratiti RSK. RS i Kosmet. To ćemo morati sami da uradimo kada za to dođe vreme. Šta je oteto puškom, puškom se i vraća.

Srboljub

06.08.2019. 15:58

Kakav god mir postigli danas mi Srbi koji smo ostali posle Jasenovca i Oluje imamo obavezu da namirimo dug. Kad tad. Hrvati su svojoj deci raku iskopali.

Ridi

08.08.2019. 15:43

@Srboljub - Zar se jos nisu opametili srbi...ipet ce se iseljavati ali ovaj put zauvjek i Balkan ce biti slobodan i miran