Војска САД спроводи тестове за надзор широког домета

Танјуг

03. 08. 2019. у 14:15

Војска САД спроводи тестове за надзор широког домета

Twiter@kencampbell66

Америчка војска спроводи тестове за надзор широког домета у шест држава Средњег запада САД користећи експерименталне балоне, откривају документи поднети Федералној комисији за комуникације
Америчка војска спроводи тестове за надзор широког домета у шест држава Средњег запада САД користећи експерименталне балоне, откривају документи поднети Федералној комисији за комуникације (ФЦЦ), пише "Гардијан".


Око 25 беспилотних балона на соларни погон лансирано је из руралне Јужне Дакоте и кретало се 400 километара кроз подручје које се протеже кроз делове Минесоте, Ајове, Висконсина и Мисурија, пре него што су завршили у централном Илиноису.


Путујући у стратосфери на висинама до 20 километара, балони су намењени пружању система за надгледање ради лоцирања и одвраћања трговине наркотицима и опасности по домовину, наводи се у поднеску сачињеном у име ваздухопловне и одбрамбене компаније "Сијера Невада Корпорејшен".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - БОЈЕВЕ ГЛАВЕ САДА БЕЗ КОЧНИЦА: Престао да важи споразум о ограничењу нуклеарног оружја


Балони носе високотехнолошке радаре дизајниране да истовремено прате већи број појединачних возила дању или ноћу, у било којим временским приликама.


Тестови, који раније нису пријављени, добили су од ФЦЦдозволу за рад од средине јула до септембра, након сличних летова који су одобрени прошле године.


Тестове је наручила Јужна команда САД (Southcom) која је одговорна за реаговање на катастрофе, обавештајне операције и безбедносну сарадњу на Карибима и у Централној и Јужној Америци.


Саутком обједињава заједнички напор америчке војске, морнарице, ваздухопловних снага и других снага, а једна од његових кључних улога је идентификовање и пресретање пошиљака дроге упућених у САД, пише "Гардијан".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације