Кина уклања исламске симболе у ресторанима

Танјуг

четвртак, 01. 08. 2019. у 22:41

Кина уклања исламске симболе у ресторанима

ЕПА

Кинеске власти наложиле су халал ресторанима и радњама да са својих натписа уклоне арапске називе и симболе који асоцирају на ислам, у оквиру настојања да, како преноси Ројтерс", "покинезе" муслимане
Кинеске власти наложиле су халал ресторанима и радњама да са својих натписа уклоне арапске називе и симболе који асоцирају на ислам, у оквиру настојања да, како преноси Ројтерс", "покинезе" муслимане.

Запослени у 11 ресторана и радњи у Пекингу који продају халал производе а које је посетио Ројтерс недавно, тврде да су им званичници рекли да уклоне слике повезане са исламом као што су полумесец и реч "халал" на арапском.

Такође, менаџер у једној продавници нудли у Пекингу рекао је да су му владини службеници из разних агенција рекли да покрије реч "халал" на арапском са знака на радњи и да су онда гледали како то чини.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Poziv muslimanima u Kini da budu vernici na kineski način

"Рекли су да је ово страна култура и да треба да користим више кинеску културу", казао је тај неименовани менаџер који је као и сви други који су разговарали са Ројтерсом, желео да остане анониман.

Кампања против арапског писма и исламских слика означава нову фазу настојања да се све религије ускладе са кинеском културом, оцењује Ројтерс и додаје да је она обухватала уклањање купола са џамија и постављање кинеских пагода, али да су затворене и многе подземне хришћанске цркве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Anarhista

02.08.2019. 03:03

Само тако Кинези. Са мухамеданцима нема разговора.Та поган је отров на Земљи.