ТРАГЕДИЈА ТОКОМ ВЕЖБЕ: Авион пао на село

Д. Д. С.

уторак, 30. 07. 2019. у 21:30

ТРАГЕДИЈА ТОКОМ ВЕЖБЕ: Авион пао на село

Место пада војног авиона / Фото АП

У селу у Пакистану настрадало 13 људи, а у авиону пет војника, укључујући двојицу пилота. Најмање 15 особа је повређено

МИРАН ноћни сан претворио се у страву за становнике пакистанског села Мара Калу, код Равалпиндија, када се, око два сата по поноћи, на њихове куће срушио војни авион, чији се тренажни лет завршио трагично, и за мештане, и за посаду. У селу је настрадало 13 људи, а у авиону пет војника, укључујући двојицу пилота. Најмање 15 особа је повређено.

Прочитајте још: КРВАВА ПОБУНА: У сукобима у затвору погинуло најмање 52 затвореника, 16 одсечених глава (ВИДЕО)

Војска и полиција су брзо стигли на место несреће ради истраге, али њен узрок није, засад, утврђен. У међувремену, преживели су узбуђено сведочили како је "кинг ер 350" оштро заокренуо недалеко од свог одредишног аеродрома, пре него што се запалио и почео да пада. А онда је ватра букнула и у неколико кућа у селу.

- Био сам будан када је авион у пламену прелетео преко моје собе. Звук је био застрашујући иако је то био мали авион. А онда се срушио на кућу у којој је живела породица - сведочио је медијима Гулам Кан.

Прочитајте још: РАФАЛИ НА ФЕСТИВАЛУ БЕЛОГ ЛУКА: Убио троје људи, укључујући шестогодишњака (ВИДЕО)

Равалпинди, недалеко од престонице Исламабада, седиште је пакистанске армије којој је авион припадао. Јашир Балох је видео реп авиона у пламену, да би се после неколико секунди сурвао само четири куће даље од његове, претворивши је у пепео. Јамин је причао како је успео да побегне из куће, заједно са супругом, кћерком и родитељима, али је с тугом сведочио како је цела породица његовог брата настрадала:

- Прозори и врата њихове собе били су закључани. Покушали смо да дођемо до њих, али нисмо успели - рекао је.

Медији са лица места преносили су снимке олупине изнад које се уздизао густ дим.

Пре три године пакистански авион завршио је у пламену на путу ка Исламабаду, када је погинуло 47 људи. Лоше време при слетању у Равалпинди коштало је живота 127 особа 2012. године. Две године пре тога у најсмртоноснијој авионској несрећи у Пакистану код Исламабада је живот изгубило 152 људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације