Џонсон: Британија напушта ЕУ без обзира на све

Танјуг

уторак, 30. 07. 2019. у 17:51

Џонсон: Британија напушта ЕУ без обзира на све

AP Photo

Јасно рекао да ће влада приступити свим преговорима одлучно и енергично и у пријатељском духу и да је његова жеља да напусти ЕУ са договором, али да он мора да подразумева укидање "бекстопа"

Британски премијер Борис Џонсон рекао је свом ирском колеги Леу Варадкару да ће Велика Британија 31. октобра изаћи из Европске уније "без обзира на све".

Са друге стране, Варадкар је рекао да споразум о Брегзиту не може поново да се отвара и да треба идентификовати "задовољавајуће" алтернативне договоре, преноси Ројтерс.

Џонсон је у телефонском разговору рекао Варадкару и да би питање такозваног ирског "бекстопа" по којем неће бити "тврде" границе између Републике Ирске и Северне Ирске, морало да буде искључено из сваког договора о изласку.

Прочитајте још - НОВА РЕЗИДЕНЦИЈА БОРИСА ЏОНСОНА: Занимљивости о Данунинг стриту 10

У саопштењу из Даунинг стрита, каже се да је Џонсон јасно рекао да ће влада приступити свим преговорима одлучно и енергично и у пријатељском духу и да је његова жеља да напусти ЕУ са договором, али да он мора да подразумева укидање "бекстопа".

Са друге стране, Варадкар је рекао да споразум о Брегзиту не може поново да се преговара и да треба идентификовати "задовољавајуће" алтернативне договоре који би могли да замене "бекстоп" у будућности, саопштено је из службе ирске владе.

Прочитајте још - Ко је Борис Џонсон, нови премијер Енглеске?

Наводи се и да је Варадкар позвао Џонсона у Даблин да разговарају о Брегзиту и билатералним питањима укључујцухи Северну Ирску.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

BORIS DZONSON JE NA NAJBOLJEM PUTU DA RASKOPA DVE UNIJE, EU I BRITANSKU

30.07.2019. 18:58

DZONSON & TRAMP, dva ekscentricara koja se retko desavaju na politickoj sceni. Dobri izgledi postoje da njih dvojica dobiju i Nobelovu nagradu, ali ne za mir, nego za rastakanje EU, sto je u interesu i SAD i Engleske.

Miki-Zg

30.07.2019. 19:11

@BORIS DZONSON JE NA NAJBOLJEM PUTU DA RASKOPA DVE UNIJE, EU I BRITANSKU - Želim im mnogo uspjeha u radu ,jednom i drugom !

Гојко

30.07.2019. 23:38

@BORIS DZONSON JE NA NAJBOLJEM PUTU DA RASKOPA DVE UNIJE, EU I BRITANSKU - U Borisa još jedino ,stvarno.veruje Stenli Džonson / njegov otac /.