Пинк Пантер из Подгорице ухапшен у Камеруну

Танјуг

24. 07. 2019. у 13:46

Пинк Пантер из Подгорице ухапшен у Камеруну

Илустрација/Despositphotos

Подгоричанин Д. Б. ухапшен је у Камеруну због сумње да је учествовао у пљачки златаре из које су украдени накит и драгуљи чија вредност је процењена на око 800.000 долара
Подгоричанин Д. Б. ухапшен је у Камеруну због сумње да је учествовао у пљачки златаре из које су украдени накит и драгуљи чија вредност је процењена на око 800.000 долара, преноси портал Мондо.ме, позивајући се на писање подгоричког листа Дан, који наводи и да је ухапшени био члан криминалне групе Пинк Пантер.


Према сазнањима Дана, црногорске безбедносне службе обавештене су о хапшењу Д.Б, а да је он некада био члан те озлоглашене криминалне групе види се из полицијске евиденције.


Подгорички дневник наводи да се пљачка у Камеруну догодила раније и да је Д.Б. ухапшен тек након бројних вештачења којима су утврђени идентитети осумњичених.


Д. Б. има криминални досије и раније је привођен због сумње да је такве пљачке починио и у Јапану, док је у Француској сумњичен да се бавио уличним шверцом наркотика, пише Дан.


Прочитајте још: Шпанија одбила да изручи никшићког "Пинк Пантера" Црној Гори


Према подацима црногорских безбедносних служби, Д.Б. је Подгорицу напустио 1996. године.


Група “Пинк Пантер” позната је по разбојништвима која су починили у различитим земаљама света. Чланови те озлоглашене банде потичу с простора бивше Југославије, а међу њима је највише држављана Црне Горе и Србије.


Познати су по томе што пљачке обављају у веома кратком року, за нешто више од десетак секунди, након чега односе плен вредан по неколико десетина и стотина хиљада еувра, наводи Дан и дадаје да се због тога, након почињене пљачке, одмах утврђује да ли иза ње стоје припадници ове банде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације