РУСКИ ПРЕДЛОГ: Формирање организације за безбедност у Заливу

Танјуг

среда, 24. 07. 2019. у 00:37

РУСКИ ПРЕДЛОГ: Формирање организације за безбедност у Заливу

Фото Танјуг / АП

Русија позива на формирање организације за безбедносну сарадњу у Персијском заливу, саопштило је Министарство спољних послова Русије
Русија позива на формирање организације за безбедносну сарадњу у Персијском заливу, саопштило је Министарство спољних послова Русије.


"Практични кораци ка покретању процеса могли би да се састоје од билатералних и мултилатералних састанака страна којих се ова тема тиче, укључујући и државе у региону и оне које то нису, Савет безбедности Уједињених нација, Арапску лигу, Организацију исламских држава и Савет за сарадњу арапских држава у Заливу", наводи се у саопштењу руског Министарства, преноси ТАСС.


Из Министарства наводе да ће састанци послужити као припрема за међународну конференцију о безбедности и сарадњи у Персијском заливу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - KRIZA U ZALIVU: Zašto rat protiv Irana žele svi na Zapadu osim Trampa


"Група би имала задатак да утврди географска ограничења будућег безбедносног система, његове учеснике, дневни ред, ниво представљања, место будућег форума, као и да објављује нацрте резолуција, укључујући мере безбедности, поверења и контроле", наводи се у саопштењу МСП.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - KRIZA U ZALIVU: SAD veruju da su oborili dva iranska drona prošle nedelje


Дугорочни циљ је, како се наводи, оснивање организације за сарадњу и безбедност у Заливу у коју ће бити укључене и Русија, Кина, САД, Европска унија, Индија и други партнери.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације