Грчки премијер Киријакос Мицотакис најавио је током скупштинске дебате о поверењу програму нове владе у грчком парламенту нови почетак политичког живота у Грчкој јер се, како наводи, на изборима 7. јула окончала деценија економског, друштвеног и културног уназађивања.

Како преноси македонска телевизија Сител, Мицотакис је најавио смањење пореза, приватизацију, смањење бирократије, промене у образовном и здравстеном систему, промене у изборном законику и пружање могућности Грцима у иностранству да гласају, као и већу безбедност за све грађане.

"Истина је једна. Грци плаћају мање порезе и економија иде напред. Уз нове инвестиције и много нових радних места", рекао је Мицотакис.

Прочитајте још - МИЦОТАКИС ПОБЕДИО НА ИЗБОРИМА: Заступаћу све Грке, променићу земљу; Вучић честитао победу


Говорећи о спољној политици нове грчке владе, Мицотакис је рекао да ће покушати да поврати снажну позицију Грчке на регионалном и међународном нивоу, те да ће покушати да "ограничи негативне последице које су настале потписивањем Преспанског споразума".

О поверењу програму нове грчке владе грчки посланици би требало да гласају вечерас до поноћи након тродневне дебате у парламенту те земље.