Меркел јaча и од дрхтавице

И. СТАНОЈЕВИЋ

петак, 19. 07. 2019. у 12:07

Меркел јaча и од дрхтавице

AP Photo

Немачка канцеларка најавила да ће радити до краја мандата 2021. године. Меркелова: Надам се да ће бити живота и после политике

МОГУ да носим канцеларску улогу. Наравно, имам јак лични интерес за своје здравље. Година 2021. означиће завршетак мог политичког рада, јер се нећу кандидовати и пети пут. Надам се да ће бити живота и после политике!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Харадинај захтевао заједничку изјаву да се таксе неће повући "без признања Србије"

Овим речима немачка канцеларка Ангела Меркел обратила се новинарима, на традиционалном летњем сусрету са медијима, после ког следи одлазак на годишњи одмор. Она је истакла да је спремна да настави да ради као канцеларка упркос нападима дрхтавице које је имала.

Одласком Меркелове на летњи предах, пао је терет са срца Немаца који су страховали за власт у Берлину после канцеларкиних вишеструких дрхтавица и слика које су обишле свет.

Меркелова је рекла да разуме питања о њеном здрављу после три инцидента у којима јој се тело тресло док је стајала током јавних церемонија. Истакла је да је свесна своје одговорности, али да са сигурношћу тврди да може да врши ту дужност и више пута поновила да нема разлога за бригу.

Одговор на питање како се осећа и какво јој је здравље скратила је максимално могуће и прешла на коментарисање најновијих политичких збивања. Односи између Москве и десно оријентисаних политичких странака у ЕУ разлог за забринутост, оценила је она. Поменула је скандал у вези са наводним финансирањем италијанске партије Лига за север из Русије и "прозвала" Рим да детаљно истражи те наводе.

Меркелова је, такође, критиковала изјаве америчког председника Доналда Трампа о "обојеним" чланицама америчког Конгреса из редова демократа, наводећи да су те изјаве супротне ономе што она сматра "снагом Америке".

Трамп је четири чланице Конгреса Илхан Омар, Рашиду Тлаиб, Александрију Окасио-Кортес и Ајану Пресли оптужио да "воле непријатеље САД". Он је рекао да би те жене требало да се врате у "осиромашена и криминалом опустошена места одакле су дошле", игноришући чињеницу да су све оне америчке држављанке, а да су њих три и рођене у САД.

- Људи врло различитих националности допринели су снази америчког народа тако да су ови коментари умногоме супротни том чврстом утиску који имам. То је нешто што је супротно снази Америке - рекла је Меркелова.

КВАДРАТУРА КРУГА

НА питање могућег одлагања "брегзита" Ангела Меркел је рекла да би се без проблема упустила у то, ако би Велика Британија исказала жељу да тако буде. Контроверзно решење за границу између Ирске и Северне Ирске Меркелова је назвала "квадратуром круга".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)

Петар

19.07.2019. 12:54

Госпођо Меркел, све док упоређујете и стављате у исту раван неспојиво, до разговора и напретка неће доћи. Србија је једно а Косово је нешто сасвим друго. То и ви морате једном схватити.

Гојко

19.07.2019. 12:54

To je zahvaljujući nemačkoj licemernoj političkoj igri.Za svo ovo vreme Nemačka daje veliku finansijsku pomoć opstanku haradinajeve vlade.Mogu im to obustaviti,ali verujem da im povećavaju novčane donacije sve dok traje ekonomska blokada.

Sladjan

19.07.2019. 13:19

Na jednoj stranu Srbija na drugoj Kosovo i evropa!!!!ipak smo mi jaki i pokazujemo velicinu i snagu!!!!

буки

19.07.2019. 13:33

Тако је то кад сте незналици дали све петице, без пријемног га уписали на факултет, а он сада не може ни предавања да прати. Најбоље би било да га вратите да Основну и Средњу заврши ванредно, али ви бисте уз наш благослов да му поклоните и диплому факултета. Нема ништа од благослова, а ви видите шта ћете са вашим недоношчетом.

KiM

19.07.2019. 13:39

Kavi crni oblaci pa samo je Haradinaj kralj Balkana jasno rekao još u 10-om mesecui prošle godine da se samo čeka priznanje RK i da nema više šta da se pregovora i eto od tada se više niti ne pregovara a on može da čeka i 100g dok mu svaki Albanac ima uz Božju/Alahovu pomoć po 5-10dece da se sve više šire i preuzimaju...

Bravo

19.07.2019. 14:53

@KiM - Tako je! Koliko može Srbija da čeka to širenje i svaki mesec otimanja 30mil.E za takse a niko u Srbiji za to ne odgovara šta se taj novac gubi....dokle?

Pera kojot genije

19.07.2019. 16:05

@KiM - To šiptarsko prodavanje magle da imaju po 5-10 dece najbolje vam govori broj stanovnika Albanije sa 3.3 na 2.7 miliona stanovnika i da imaju u proseku 1.5 dece.To što su oni seljakali glasače iz Albanije i Makedonije na KiM i obrnuto to je naša naivnost i glupost.

Mik

19.07.2019. 14:59

Zamislite kosovo u EU,siptari u EU hehehe nema nista od toga a posto oni hoce zajedno sa Srbijom znaci ni za Srbiju nema ulazak u EU

Kažu

19.07.2019. 15:44

Kinezi hrvatima dali najbolju ponudu za gradnju i pruge prema Mađarskoj vredne koliko i Pelješki most koja će se graditi isto sa novcem EU fondova.

Frajla

19.07.2019. 16:33

Hajde da budemo fer I da im ponudimo sve šipćare bez Srba, bar njih da usrećimo

Frajla

19.07.2019. 16:35

Pre bi se reklo da su se Merkelivoj nadvili crni oblaci. Ničije nije do zore gorelo...

Frajla

19.07.2019. 16:37

Jadni su svi koji u Haradinaju vide pouzdanog pregovarača kad ceo svet zna da je on ratni zločinac I kriminalac

Dzo

19.07.2019. 18:20

@Frajla - I to kaze stanovnik drzave koja je dala najvise ratnih zlocinaca posle Drugog svetskog rata

ma nemogu da verujem

19.07.2019. 19:03

Jeste li uzeli pilulicu froken pre ove izjave,taj tamni oblak koji se nadvio zadnjih 3 decenije nad Srbijom i njenim djelom teritorije je navucen od vas i vase drzave.

Marks

19.07.2019. 23:39

Gospođo Merkel zašto ne poštuješ rezoluciju 1244SB UN i ustav Srbije i nema tamnih oblaka.