Амерички милијардер Џефри Епстајн остаће у притвору до краја суђења због оптужби за сексуалну трговину више десетина малолетних девојака, саопштио је данас судија окружног суда на Мехнетну Ричард Берман.

Судија је одбио Епстајнов захтев да буде у кућном притвору у својој вили у Њујорку, чија се вредност процењује на 77 милиона долара.

Епстајн се изјаснио да није крив.

Прочитајте још: Епстајн се изјаснио да није крив, остаје у притвору
 
Он је тренутно у затвору на Менхентну где су јаке мере обезбеђења, а тужилаштво је затражило да тако и остане, јер верује да би могао да искористи свој новац и контанкте за бекство из земље.

Оптужен је да је организовао "голе масаже" и друге сексуалне радње малолетних девојака, као и да је неким девојкама плаћао да врбују друге и то у периоду између 2002. и 2005. године.

Прочитајте још: Ухапшен милијардер, сексуални напасник

Познато је да је круг његових друштвених контаката годинама укључивао Доналда Трампа пре него што је постао председник САД, бившег председника Била Клинтона и британског принца Ендрјуа, преноси Ројтерс.

Претресом Епстајнове куће полиција је пронашла стотине хиљада слика обнажених жена, од којих су неки малолетне, новац, дијаманте и вредне уметничке предмете.