У Паризу страхују да је пожар у Нотр Даму у ваздух испустио олово

Бета

четвртак, 18. 07. 2019. у 17:59

У Паризу страхују да је пожар у Нотр Даму у ваздух испустио олово

AP Photo

Париска регионална здравствена агенција већ је препоручила да се ураде тестови крви деце испод седам година и трудница који живе близу катедрале
Град Париз наредио је дубинско чишћење школа које се налазе у близини катедрале Нотр Дам, која је изгорела у априлу, због сумњи да је ниво олова у ваздуху виши од дозвољеног. Саопштење је уследило пошто је један француски портал објавио информацију да је пожар који је захватио кров катедрале Нотр Дам испустио у ваздух тоне токсичног олова.

Прочитајте још: КАТЕДРАЛА ОСВАНУЛА У ПЕПЕЛУ: Пожар у Нотр Даму угашен; Аларм се два пута огласио; Светски лидери нуде помоћ у обнови (ФОТО, ВИДЕО)

Званичник градског одељења за здравље Арно Готје негирао је да је ниво олова повишен, али је рекао да ће се у годишњем чишћењу посебна пажња посветити у 10 школа које се налазе у близини изгореле катедрале.

Париска регионална здравствена агенција већ је препоручила да се ураде тестови крви деце испод седам година и трудница који живе близу Нотр Дама, након што је потврђено да је у околини катедрале измерен повишен ниво олова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)