Британска краљица Елизабета посетила је данас изложбу посвећену њеној чукунбаки краљици Викторији, за коју је коришћена најсавременија технологија да би се Бакингемска палата приказала онако како је изгледала у 19. веку.


Посетиоци изложбе ће видети пројекције и илузије које показују јарке боје унутрашњости палате каква је била пре него што ју је Викторијин најстарији син Едвард VII преуредио претежно у бело и златно, преноси Ројтерс.


Они ће такође видети Викторијину мајчинску страну, јер ће бити изложени и ковчежић са зубима њене деце као и бели мермерни одливци неких њихових удова.


Прочитајте још: Краљица Елизабета II рекордних 65 година на престолу


Користили смо најмодернију технологију која је доступна данас да бисмо створили нови облик приповедања", рекла је др Аманда Форман, једна од кустоса изложбе.


На изложби која обележава 200. годишњицу Викторијиног рођења, такође ће се наћи и њен трон, балска хаљина и слике насликане воденим бојицама.


Краљица Викторија је на престо ступила са 18. година, а владала је Великом Британијом од 1837. до своје смрти 1901. године.
Била је монарх који је најдуже владао све до 2015. године када ју је Елизабета (93) надмашила.


Изложба у Бакингемској палати отвара се у суботу и траје до краја септембра.