Ел Чапо у затвору до краја живота

В.Н.

среда, 17. 07. 2019. у 17:00

Ел Чапо у затвору до краја живота

Хоакин "Ел Чапо" Гузман Фото: EPA

Суд у Бостону данас пресудио нарко-босу

МЕКСИЧКИ нарко-бос Хоакин Ел Чапо Гузман осуђен је данас на доживотни затвор у америчком затвору, пресудио је савезни суд у Бостону.

Гузман (62) је проглашен још 12. фебруара кривим као вођа Синалоа картела због кријумчарења тона кокаина, хероина и других дрога у САД, као и за планирање убистава. Тужиоци су тада затражили да он буде осуђен на доживотну казну.

Нарко-бос, кога је у Мексику чувала армија гангстера, доведен је 2017. године у САД на суђење, након што је два пута побегао из мексичких затвора. Гузман је био одсечен од спољног света откако је изручен САД, пошто су га америчке власти држале у самици у високообезбеђеном делу затвора на Менхетну, а на суђења је ишао у пратњи бројних стражара.

Прочитајте још: КАКО "ЕЛ ЧАПО" КАЖЊАВА ИЗДАЈУ: Били су живе крпене лутке, поломио им је све костиПре него што му је изречена казна, Гузман се жалио на услове у затвору и рекао судијама да није имао фер суђење, тврдећи да амерички окружни тужилац Брајан Коган није темељно истражио тврдње о његовим злочинима.

Тужиоци су навели да докази показују да је током Гузманове 25-годишње владавине Синалоа картел кријумчарио тоне кокаина и других дрога у САД, као и да су "армије убица" по његовим наређењима киднаповале, мучиле и убијале свакога ко му стане на пут.

Одбрана је тврдила да су Ел Чапу "сместили" други трговци дрогом који су постали владини сведоци, како би се извукли из својих случајева.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Kazo

18.07.2019. 14:23

Postao smetnja državnim dilerima , pa u ćorku , naravno prvo oduzeti novac !

Боровиште!

19.07.2019. 06:35

Toje bio drzavni diler,izmedju Meksika i USA pa se izmako kontroli i naredjenje hapsi ga imali su muke da ga uhapse.Jednom pobego pa ce opet.Zao mi ga bijo je veliki.