ЛАВРОВ О ОДНОСИМА СА САД: За танго је потребно двоје

Танјуг

среда, 17. 07. 2019. у 14:30

ЛАВРОВ О ОДНОСИМА СА САД: За танго је потребно двоје

Сергеј Лавров AP Photo

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да је мало вероватно да дође до побољшања односа Русије и САД у блиској будућности
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да је мало вероватно да дође до побољшања односа Русије и САД у блиској будућности.


Он је у интервјуу за лист "Аргументи и факти" рекао да се доста проблема нагомилало у билатералним односима, као и да их није створило понашање Русије, преноси Тас с.


"Успостављање билатералних односа је двостран процес. Наша земља је спремна да ради на томе и то смо много пута рекли", рекао је Лавров.


Он је истакао да Русија и САД имају посебну одговорност као две највеће нуклеарне силе и сталне чланице СБ УН.


"Наша сарадња је кључна за обезбеђивање стабилности и предвидивости у спољним пословима. Ипак, не зависи све од нас, кажу да је за танго потребно двоје", рекао је Лавров.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Лавров објаснио шта раде руски војни стручњаци у Венецуели


Као други битан фактор, Лавров је истакао компликовану унутрашњу ситуацију у САД.


"Трамп говори о намери да успостави добре односе са Русијом, али не деле сви у Вашингтону његове ставове. То се види кроз непријатељске мере, попут разних оптужби на наш рачун, увођење економских санкција, одузимање дипломатске имовине...", рекао је Лавров.


Ипак, казао је он, Русија ће наставити да тражи области заједничког интересовања са Американцима и додаје да и руски и амерички председник сматрају да мора да се превазиђе блокада односа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mikiboy

17.07.2019. 15:39

Problem je u tome sto su SAD napravile jedne zakone i norme za sebe a druge za ostane.I sada kada treba da odustanu od tih privilegija nastaje konflikt.Åisto kao sa Kosovom.kaåda treba da odustanu od necega nece jer to vec imaju