Гардијан: Мицотакис не жели да губи време

Тањуг

субота, 13. 07. 2019. у 21:52

Гардијан: Мицотакис не жели да губи време

Киријакос Мицотакис

Није прошло ни недељу дана од кад је нови грчки премијер Киријакос Мицотакис преузео дужност, а већ ради пуном паром
Није прошло ни недељу дана од кад је нови грчки премијер Киријакос Мицотакис преузео дужност, а већ ради пуном паром, пише "Гардијан" наводећи да је лидер Нове демократије најавио да парламент неће имати летњу паузу јер нема времена за губљење.

До среде, када се његов кабинет од политичара, технократа и бивших социјалиста реформатора први пут састао, филозофија његове владе десног центра постала је јасна: министри неће само постављати циљеве, већ ће њихов рад бити предмет контроле.

Пред министрима на првој седници биле су плаве фасцикле са референтним циљевима. Као и у сваком добром бизнису, извештаји о напретку морају да се чувају, наводи британски лист.

За многе Грке овај нов стил није пука симболика. Прву владу после изласка из кризе сматрају почетком нове ере, преласком психолошког прага након деценије депресије изазване штедњом, страхом од банкрота и дужничке кризе.

"Оно што видимо је нова генерација политичара, образованих на Харварду, оријентисаних на резултате са више технократским приступом. Он као да жели да води Грчку као пословни пројекат уз ризик да увреди неке из старе гарде у својој странци", каже Пантелис Капсис, угледни политички новинар говорећи о Мицотакису.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације