Талентована виолинисткиња Катја Цуканова (17) пронађена је мртва у Лондону. Њено беживотно тело пронашао је њен отац, руски милијардер Игор Цуканов, а сумња се да се предозирала дрогом познатом као "Келвин Клајн", мешавином кокаина и кетамина.

Непосредно пре смрти забављала се са другарима, а позлило јој је у својој вили у Кенсингтону, западном делу Лондона.

Цуканов се из Русије са својом супругом Наташом преселио 90-тих година у Лондон, где се Катја родила. Утучени отац је за британски Телеграф рекао да је његова ћерка, која је наступала у Краљевској опери, само неколико дана пре смрти била изузетно срећна и имала је светлу будућност.

- Била је тако паметна девојка, али је начинила лош избор. Шта ми родитељи можемо да учинимо? Деца ће ионако радити оно што желе и никада вам не говоре истину - рекао је руски богаташ.

Катја је одмах одвезена у болницу, али лекари нису могли ништа да учине.

Другари несрећно преминуле девојке рекли су новинарима да је дрога "Келвин Клајн" недавно постала популарна међу младима и да ноћни живот у Лондону не може да се замисли без тог опијата.

Катја је завршила прву годину музичке школе у Бакингемширу, где је добила и стипендију, а у септембру је требало да крене на виши ниво.Катја је примљена на престижну Краљевску музичку школу са девет година, где је похађала часове виолине, клавира, музичке теорије и свирања у трио и оркестру.

Тинејџерка је већ наступала у неким од најпознатијих светских музичких арена, укључујући и њујоршки Керниџи Хол.

Игор Цуканов и Катја/Фејсбук


На италијанском фестивалу Суони дал Голфо 2018. године проглашена је за најбољег младог музичара године.