СИТУАЦИЈА НА ХАЛКИДИКИЈУ СЕ СТАБИЛИЗУЈЕ: ЈУТА саветује туристима да не отказују летовање у Грчкој

Танјуг

12. 07. 2019. у 10:41

СИТУАЦИЈА НА ХАЛКИДИКИЈУ СЕ СТАБИЛИЗУЈЕ: ЈУТА саветује туристима да не отказују летовање у Грчкој

Фото: ЕПА

Последице невремена већ су отклоњене, постоје услови за летовање и агенције нису у обавези да враћају новац, речено је у Националној асоцијацији туристичких агенција
Последице невремена већ су отклоњене, постоје услови за летовање и агенције нису у обавези да враћају новац, речено је у Националној асоцијацији туристичких агенција.


Из Јуте саветују туристе, који су већ у Грчкој, да наставе своје летовање, а они који су се запутили да не отказују путовања јер за тим нема потребе.


Два дана после разорне олује, у којој је страдало седам особа, ситуација се стабилизује, наводи на свом Фејсбуку група "Грчка инфо".


"На Халкидикију је данас освануо леп и сунчан дан", пише у јутрошњој објави.


Наводи се да ситуација није више алармантна, али да струју и воду још нису добила сва места.


У снажном невремену пре два дана, а које је трајало само 20 минута, шест туриста и грчки рибар изгубило су живот, а више од 100 особа је повређено.


Према првим информацијама полиције, погинуло је двоје старијих туриста из Чешке, жена и осмогодишњи дечак из Румуније, мушкарац и дечак из Русије.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Невреме које је погодило Грчку можемо све чешће да очекујемо, климатолог наводи које су дестинације безбедније


Међу повређенима било је и седам особа из Србије, укључујући 13. годишњу девојчицу, која је задржана у болници и која је добро, док је шесторо српских држављана после указане помоћи пуштено у четвртак из болнице.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације