У катастрофалном невремену на грчком Халкидикију погинуло је седморо туриста, а најмање 120 повређено. Према првим информацијама, погинуло је двоје старијих туриста из Чешке, жена и осмогодишњи дечак из Румуније, мушкарац и дечак из Русије.

Страхује се да је број жртава већи.


Ветрови су били толико јаки да су подизали киоске и тезге по улицама.


Једна новинарка која се нашла у таверни открила је како су страдали Румунка (54) и њен син (8).


- Уопште нисмо схватали шта се дешава. Трчали смо, свако је помогао и извлачио кога је могао, а имали смо десетак повређених. Нажалост, жену и њеног сина нисмо успели да извучемо - рекла је.


Ветрови су на таверну бацили киоске и тезге, испод којих је остала заробљена несрећна жена са дететом.


ПРОЧИТАЈТЕ И: СРПСКИ КОНЗУЛ ЗА "НОВОСТИ": Ово су нове информације о повређеним Србима и стању на Халкидикију


Мајка и син су седели у таверни на плажи која се налазила под тендом. Кров је пао директно на жену, а њен син је брзо реаговао и покушао да је спаси, а док је трчао да је извуче ветар га је подигао високо у ваздух и бацио свом снагом на већ разбијено стакло на поду.


У олуји за коју поједини наводе да је највећа у протеклих неколико деценија, водена бујица носила је дрвеће, а у мору се могу видети сунцобрани и лежаљке из барова на плажи док је у Потидеи дошло и до мањег урагана.


Метеоролози су невреме описали као "екстремно необично за ово доба године" и предвиђају да ће се падавине наставити до вечерас.